Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Χτύπησαν τον Γιώργο Καμίνη έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ

Επίθεση από ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Οι συνεργάτες του κάνουν λόγο για επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά την ώρα που έφευγε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς ολοκληρωνόταν η συνεδρίση, άρχισαν να τον σπρώχνουν και στη συνέχεια τον χτύπησαν
Αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν οτι ο κ. Καμίνης δέχθηκε και επίθεση με γροθιές, ενώ φθορές έχει υποστεί και το όχημά του.
Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, έστειλε το εξής tweet: "Χτύπησαν τον δήμαρχο Αθηναίων. Οδεύει προς το νοσοκομείο".
Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ καταδικάζει τη φασιστική - όπως τη χαρακτηρίζει- επίθεση κατά του Γιώργου Καμίνη.
Όπως αναφέρει: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την φασιστική και απαράδεκτη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, που εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ".
Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων επιβαιώνει αρχικά ότι ο κ.Καμίνης δεν δέχτηκε μόνο φραστική αλλά και σωματική επίθεση, ενώ στη συνέχεια αφήνει αιχμές κατά του προέδρου της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλου.
Αναλυτικά αναφέρει: " Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους".

Απόλυτα καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί η απρόκλητη επίθεση «εργαζομένων» στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη.

Τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. έστω και κάτω από την πίεση των εργαζομένων πήρε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση να σφραγιστούν οι Δήμοι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, η προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως με ψηλά το κεφάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξέρουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.

Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 – 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους".
newsit.gr