Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΘΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Αν κάτι δεν άλλαξε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας είναι η γενεσιουργός κυριαρχία της Αθήνας στην Ελλάδα. Δικαιωματικά πλέον με εκατομμύρια κατοίκους και ψηφοφόρους, τον μισό πληθυσμό της χώρας και τα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, η Αθήνα θα εκλέξει την επόμενη Κυβέρνηση για την Ελλάδα. 
Η Αθήνα γλέντησε όσο κανείς άλλος την παρακμή των περασμένων δεκαετιών και ο αθηναϊκός λαός, ιδιαίτερα των δυτικών προαστίων και του Πειραιά, πλήρωσε το Μνημόνιο όσο κανείς άλλος. Χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς διεξόδους, χωρίς εργασία μετέβαλε τη ζωή του σε μία καταναγκαστική υποχρέωση ύπαρξης χωρίς ελπίδα, χωρίς ενημέρωση. Έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να καταστρέψει ένα Κράτος που το ίδιο τον κατέστρεψε πρώτο.
Φυσικά η ιδιότυπη ενημέρωση της Αθήνας χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία τοπικών τηλεοπτικών σταθμών αγνώστου μετοχικής σύνθεσης με έδρα παρθένους νήσους που καθημερινά και αποβραδίς υπερασπίζονται τις ιδρυτικές αρχές τους, με οργή και τέχνη, εξάπτοντας και ταυτόχρονα απαλύνοντας τον πόνο του αθηναϊκού λαού.
Η επόμενη ημέρα της Ελλάδας θα καθοριστεί από τη στάση και την ψήφο της Αθήνας η οποία εξάλλου λόγω έλλειψης ντόπιων πόρων θα υποστεί πρώτη και τις συνέπειες, καλές ή κακές, των αποφάσεών της, μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα που ίσως είναι πλέον αδιάφορο τι θα ψηφίσει.
Οι εκλογές της Ελλάδας θα είναι οι εκλογές της Αθήνας μοιραία. Όποιος δώσει ξανά την ελπίδα την 25η Ιανουαρίου 2015 σε έναν κακομαθημένο και ταλαιπωρημένο λαό θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης...
 
thedayaftergr.blogspot.gr