Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αντώνης Σαμαράς από Περιστέρι: Η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει συνεργασίες ακόμα κι αν είναι αυτοδύναμη

Α. Σαμαράς από Περιστέρι: Η Ν.Δ. θα ζητήσει συνεργασίες ακόμα κι αν είναι αυτοδύναμη
 «Στις 25 Ιανουαρίου δεν αποφασίζουμε ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το απόγευμα στο δημαρχείο Περιστερίου.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και πως θα υπάρχει μόνο ανάπτυξη σε συνθήκες διαφορετικές από ό,τι χθες, «επειδή η Ελλάδα βγήκε από τη ζημιά που είχε πάθει και με τις θυσίες του λαού, θα έχουμε αυτή την ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συμμαχίες. «Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι κανένας μόνος σαν μονοκράτορας» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως από όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί και ο ίδιος, συνέχισαν την φιλοευρωπαϊκή πολιτική για την Ελλάδα.

Επ' αυτού σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, στην αρχή με τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη και στο τέλος μόνο με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου, ήταν μια πρωτόγνωρη συμμαχία, γιατί είχε τον κοινό παρανομαστή, που λεγόταν Ευρώπη.

Τόνισε: «Σας το δηλώνω. Εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, που θα βγει, ακόμα και στην περίπτωση που είμαστε αυτοδύναμοι, εγώ θα επιδιώξω και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, γιατί αυτό είναι το πιο αναγκαίο» συνέχισε και επέκρινε στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει.

Ανέφερε ότι απέναντί του έχει έναν υποψήφιο, που έκανε έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν συμμαχία, κόμματα που, όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τα σέβεται, αλλά «είναι κατ' εξοχήν εναντίον της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι η απάντηση του ΚΚΕ ήταν αρνητική και για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «την ώρα που είδε ότι δεν θα έχει συμμάχους, το γύρισε σε αυτό το καινούργιο παραμύθι και είπε τη λέξη "αυτοδυναμία"».

«Εννοούσε αδυναμία συμμαχιών. Επειδή δεν έχει με ποιον να πάει, το βάφτισε "αυτοδυναμία". Αυτό το παραμύθι ο κόσμος δεν το πιστεύει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι είναι τιμή για τον ίδιο, που βρίσκεται στις δυτικές συνοικίες.

«Ξέρω ότι εδώ υπάρχει πληγωμένος κόσμος και διαδηλώνει και την οργή του. Ξέρω όμως ότι ο κόσμος αυτός που βράχηκε δεν θέλει και να πνιγεί. Και προσπαθεί και θα έχει την αμέριστη δική μας συμπαράσταση και βοήθεια και θα τα βγάλει πέρα» τόνισε.