Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Σεισμόπληκτη... δύο μήνες μετά η Αιγιάλεια!

Σεισμόπληκτη... δύο μήνες μετά η Αιγιάλεια!  Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση Και επισήμως σεισμόπληκτη κηρύχθηκε σήμερα η Αιγιάλεια, καθώς δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που φέρει τις υπογραφές τεσσάρων υπουργών (Οικονομικών Χαρδούβελης, αν.Οικονομικών Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Σκρέκας, Υποδομών Χρυσοχοΐδης) και που οριοθετεί ολόκληρο το Δήμο Αιγιαλείας ως σεισμόπληκτο, με συνέπεια τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 7ης Νοεμβρίου 2014 σε κτίρια,επαγγελματικής και μη επαγγελματικής χρήσης.
Το ΦΕΚ με αριθμό 21/13.01.2015 (τεύχος Β')...

 δημοσιεύτηκε σήμερα το μεσημέρι και δίνει τέλος στο "σήριαλ", καθώς η τελευταία υπογραφή είχε μπει από την παραμονή Χριστουγέννων αλλά κάτι οι γιορτές, κάτι η γραφειοκρατία, τελικά δύο μήνες και κάτι μετά το σεισμό η πολιτεία ανοίγει το δρόμο για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής στους σεισμοπλήκτους συμπολίτες που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη σεισμική δόνηση των 5 R. Όπως τονίζεται στην απόφαση, η στεγαστική συνδρομή συνίσταται από 80% Δωρεάν Κρατική Αρωγή που χορηγείται από τον ΤΑΣ Αχαΐας και από 20% Άτοκο Δάνειο για τους δικαιούχους δανειολήπτες που χορηγείται από τα Πιστωτικά Ιδρύματα (τράπεζες).

Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 7ης Νοεμβρίου 2014 προκειμένου να τους χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί σε αυτά, πρέπει να υποβάλουν στον ΤΑΣ Αχαΐας , εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της απόφασης, αίτηση:

α) για τη διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εφόσον επιθυμούν τον έλεγχό του και την έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού του. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου ή
β) για απευθείας έκδοση Άδειας Επισκευής και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής συνοδευόμενη από πλήρη φάκελο μελέτης επισκευής.
Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που μετά τον επανέλεγχο (δευτεροβάθμιο έλεγχο) του κτιρίου έχει εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτίσματος, πρέπει να υποβάλουν στον ΤΑΣ Αχαΐας εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών από την παραλαβή του Πρωτοκόλλου, αίτηση για τον καθορισμό της στεγαστικής συνδρομής που δικαιούται για την ανακατασκευή του κτιρίου.

thebest.gr