Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΩΤΑ ΜΠΑΓΚΑ Οι "αναλώσιμοι" του Σύριζα και ο αφοπλισμός τους

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t31.0-8/s960x960/473864_342678725780761_1963476757_o.jpg


Το να ζητάς αφοπλισμό των αστυνομικών σε μια δύσκολη εποχή, το να τους στέλνεις να αντιμετωπίσουν βαριά οπλισμένους αδίστακτους κακοποιούς είναι σα ν α τους θεωρείς αναλώσιμους.
* Το να αντιμετωπίζεις ως κόμμα με εχθρότητα μια επαγγελματική κατηγορία είναι ανόητο, στη περίπτωση δε των αστυνομικών είναι και επικίνδυνο
*Σε μια εποχή βαθιά ύφεσης και κρίσης δεν είναι δυνατόν το πολιτικό πρόταγμα  αυτών που επιθυμούν να κυβερνήσουν να είναι η διάλυση της αστυνομίας.
* Αυτό όμως που χρειάζονται οι Έλληνες άνδρες και γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας είναι αναγνώριση της προσφορά  τους  και σεβασμό στην επαγγελματικούς ταυτότητα.

       Άρθρο της
 Γιώτας  Μπάγκα
Υποψήφιας βουλευτού 
 Νέας Δημοκρατίας 
στο Ν. Κορινθίας
 

Αν δεχόμαστε την αναγκαιότητα της ύπαρξης του κράτους , δεν μπορούμε παρά να δεχτούμε την αναγκαιότητα ύπαρξης νόμων που ρυθμίζουν τη λειτουργία αυτού του κράτους και θεσμών που προστατεύουν τους πολίτες και τα δικαιώματά τους.  Κάθε ευνομούμενο και οργανωμένο κράτος οργανώνει υπηρεσίες που «μεριμνούν για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και γενικότερα την εφαρμογή των νόμων που θεσπίζει η πολιτεία, την καταπολέμηση του εγκλήματος και γενικότερα την αντιμετώπιση έκτατων περιστατικών».

Η Αστυνομία, λοιπόν, από τους ραβδούχους και τους τοξότες της Εκκλησίας του Δήμου, μέχρι σήμερα, αυτό το ρόλο έχει: την προστασία του κράτους και των πολιτών του, από κάθε είδους εσωτερικό κίνδυνο. Κάθε κράτος εκπαιδεύει ανθρώπους με τις κατάλληλες γνώσεις για να είναι ικανοί να επιτελέσουν το ρόλο που τους έχει αναθέσει Ανάλογα δε με το κράτος η εκπαίδευση μπορεί να είναι καλύτερη ή όχι.

Τις τελευταίες δεκαετίες η διαδικασία επιλογής των μελλοντικών αστυνομικών περνά από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ως εκπαιδευτικός επομένως  παρείχα μόρφωση σε δεκάδες παιδιά που σήμερα στελεχώνουν τα σώματα ασφαλείας. Ποτέ δεν διέκρινα ανάμεσά τους κάποιον «μπάτσο, γουρούνι ή δολοφόνο» όπως κάποιοι ανεκδιήγητοι τους αποκαλούν. Και ως πολίτης έχω συναντήσει καλούς και κακούς αστυνομικούς, όπως έχω συναντήσει καλούς και κακούς εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, επαγγελματίες…

Δυστυχώς, όμως όλοι γνωρίζουμε το πώς αισθάνεται ο Σύριζα και πως αντιμετωπίζει την Αστυνομία και τους  αστυνομικούς. Για πολλά στελέχη του, η Αστυνομία συμβολίζει τον εχθρό του πολίτη και της δημοκρατίας. Γ ια αυτό άλλωστε και οι τελευταίες του προτάσεις  για τον αφοπλισμό των αστυνομικών. Ίσως η πρόταση να είχε ουσία αν ζούσαμε σε μια διαφορετική κοινωνία…. μια κοινωνία όπου οι πολίτες  θα πειθαρχούσαν και θα τηρούσαν τους νόμους, που τα ποσοστά της εγκληματικότητας θα ήταν χαμηλά, μια κοινωνία χωρίς τρομοκράτες , μια κοινωνία που δεν αντιμετωπίζει απειλές… έναν όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο. Επομένως,  το να ζητάς αφοπλισμό των αστυνομικών σε μια δύσκολη εποχή, το να τους στέλνεις να αντιμετωπίσουν βαριά οπλισμένους αδίστακτους κακοποιούς είναι σα ν α τους θεωρείς αναλώσιμους. Είναι σαν η δική τους ζωή, η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια να μη μετράνε. Το να αντιμετωπίζεις ως κόμμα με εχθρότητα μια επαγγελματική κατηγορία είναι ανόητο, στη περίπτωση δε των αστυνομικών είναι και επικίνδυνο. Δεν μπορεί να αποδέχεσαι ότι έχει δικαίωμα προστασίας κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στην επικράτειά σου νόμιμα ή μη και δεν έχουν δικαίωμα αυτοπροστασίας τα όργανα του ίδιου σου του κράτους. Αν θέλουμε  να αφοπλίσουμε  τους  αστυνομικούς  θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους που επιτρέπουν τον αφοπλισμό τους και μετά να προχωρήσουμε στον αφοπλισμό. Σε μια εποχή βαθιά ύφεσης και κρίσης δεν είναι δυνατόν το πολιτικό πρόταγμα  αυτών που επιθυμούν να κυβερνήσουν να είναι η διάλυση της αστυνομίας. 


Είναι αλήθεια πως οι άνδρες και οι γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας υπέφεραν, όπως και οι υπόλοιποι  Έλληνες πολίτες  από τις δραματικές μειώσεις των μισθών τους. Τώρα προεκλογικά αντιμετωπίζουν και το φάσμα μια «μεταρρύθμισης» του Σύριζα: αυτή του αφοπλισμού τους, της στέρησης του δικαιώματος να προστατεύσουν τον εαυτό τους και το συνάδελφό τους.

Αν θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε την Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει να την εκπαιδεύσουμε καλύτερα, εντατικότερα και συστηματικότερα. Θα πρέπει  να εφοδιάσουμε τα σώματα ασφαλείας με καλύτερες στολές που να τους προστατεύουν, αλεξίσφαιρα γιλέκα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους εν δράσει αστυνομικούς , καλύτερα οχήματα και μηχανές, ανθρώπινες συνθήκες όπως απαιτεί κάθε εργαζόμενος. Αυτό όμως που χρειάζονται οι Έλληνες άνδρες και γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας είναι αναγνώριση της προσφορά  τους  και σεβασμό στην επαγγελματικούς ταυτότητα.

                                                                                            Γιώτα Μπάγκα

Υποψήφια βουλευτής  του Ν. Κορινθίας με το συνδυασμό της Νέας Δημοκρατία