Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Απήγαγαν 23χρονη στο Ξυλόκαστρο . Οι 2 απαγωγείς συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο Κιάτο και το Ρίο


Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα το πρωί, στο Κιάτο  και το Ρίο , δύο Έλληνες, ηλικίας 22 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για αρπαγή κατά συναυτουργία και παράνομη κατακράτηση 23χρονης Ελληνίδας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, στο Ξυλόκαστρο , οι ανωτέρω, αφού αρχικά προσέγγισαν την 23χρονη, η οποία επέστρεφε στην οικία της πεζή συνοδευόμενη από 28χρονο Έλληνα, με τη χρήση σωματικής βίας την εξανάγκασαν να επιβιβαστεί στο όχημα του 22χρονου και τράπηκαν σε φυγή.
Ακολούθως, αφού τη μετέφεραν σε κοντινή απόσταση, την επιβίβασαν στο όχημα του 29χρονου, ο οποίος αναχώρησε μαζί της με πιθανό προορισμό την Ήπειρο.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου και του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 22χρονου, στη περιοχή του Κιάτου.
Επιπλέον, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, στην  οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και ύστερα από τηλεφωνική διαπραγμάτευση που ακολούθησε με τον 29χρονο, προσήλθε λίγες ώρες αργότερα με το όχημά του και την 23χρονη στη γέφυρα του Ρίου Αχαΐας και συνελήφθη.
Τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.