Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ 5-0 15 ο Τσόρι, 16 ο Μήτρογλου, 42 ο Ολυμπιακός! ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 42ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Το σήκωσαν Μαρινάκης - Μανιάτης!

Το «Καραϊσκάκης» έβαλε τα... καλά του για να υποδεχθεί την 42η κούπα πρωταθλήματος και πριν από την απονομή οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα έδωσαν... σόου, «συντρίβοντας» την Καλλονή με 5-0.
Ο Μήτρογλου πέτυχε δύο γκολ και είναι πρώτος σκόρερ με 16 τέρματα, ο Τσόρι Ντομίνγκες έφτασε τα 15 βάζοντας την... υπογραφή του σε μία ακόμα νίκη, ενώ δίχτυα βρήκαν επίσης οι Μπενίτες και Φορτούνης. Από την άλλη, η Καλλονή απογοήτευσε (σ.σ. ουσιαστικά δεν έκανε κλασική ευκαιρία) και ίσως... κινδυνέψει!
Το σκορ άνοιξε σχετικά νωρίς καθώς στο 13' ο Μπενίτες υποδέχθηκε την ωραία μπαλιά του Σαλίνο και έπιασε το γυριστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα (σ.σ. βρήκε λίγο στον Γιορέντε) στα δίχτυα της Καλλονής.
Ο Περέιρα αναγκάστηκε να αλλάξει το σχήμα του Ολυμπιακού με την αποχώρηση του τραυματία Ελαμπντελαουί (σ.σ. ενοχλήσεις στον προσαγωγό), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν «ταράχθηκαν» και με τον Φορτούνη, που μπήκε αντί του Ομάρ, έφτασαν στο 2-0 στο 39' λεπτό, μετά από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μιλιβόγεβιτς.
15 ο Τσόρι, 16 ο Μήτρογλου, 42 ο Ολυμπιακός! (vds)Στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Περέιρα να κάνει... πειράματα (σ.σ. έβαλε τον Σιόβα αριστερό μπακ), ο Ολυμπιακός συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο και έφτασε στο 3-0 με τον Τσόρι Ντομίνγκες στο 57'. Αργότερα, ο Αργεντινός, που έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα, έγινε αλλαγή και το «Καραϊσκάκης» σηκώθηκε στο... πόδι για να τον αποθεώσει. Στο υπόλοιπο του αγώνα την... σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Μήτρογλου, που έφτασε τα 16 τέρματα!
Ο διεθνής επιθετικός κυνήγησε από την αρχή το γκολ και αφού δεν τα κατάφερε στο 7' (κακό κοντρό), στο 21' (διαγώνιο άστοχο σουτ), στο 64' (άστοχο σουτ από πλάγια δεξιά) και στο 71' (άστοχη κεφαλιά σε «ριμπάουντ), βρήκε δίχτυα, αν πεσμένος στο έδαφος(!), στο 80ο λεπτό, μετά από κλέψιμο του Μπενίτες. Και στο 85' έγραψε το τελικό 5-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ντουρμάζ από τον Τσαμπούρη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (34' λ.τρ. Φορτούνης), Αυλωνίτης, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά, Μιλιβόγιεβιτς, Ντοσεβί (61' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (69' Φουστέρ), Μπενίτες, Μήτρογλου
ΚΑΛΛΟΝΗ: Αλέξιτς, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Άλβες, Κεϊτά (60' Λεοζίνιο), Στεφάνοβιτς, Μανούσος, Πετρόπουλος (53' Χουάνμα), Μίνγκας (69' Αράς)
 
Με τον Γιάννη Μανιάτη να δίνει το σύνθημα... «Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό», οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν το 42ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που γέμισε το «Καραϊσκάκης».
Η φιέστα των πρωταθλητών, την οποία παρουσίασε ο Χρήστος Φερεντίνος, ξεκίνησε με βίντεο στον Μίκη Θεοδωράκη, στον οποίο η ΠΑΕ αφιέρωσε τον τίτλο (σ.σ. τα δώρα παρέλαβαν τα εγγόνια του). Στη συνέχεια, 90 παιδάκια, όσα και τα χρόνια ζωής του συλλόγου, έκαναν την εμφάνισή τους και η Unicef τίμησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά του στον Οργανισμό.
Ακολούθησε η ομάδα Νέων που έφτασε στους «16» του Champions League, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα με την Καλλονή είχαν αποθεωθεί τα κορίτσια του πόλο (πρωταθλήτριες Ευρώπης) και του βόλεϊ (νταμπλούχες)
Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των παικτών, α λα ΝΒΑ, με τον καθένα να διαλέγει το δικό του τραγούδι! Κι αφού βγήκαν οι Ισά, Καρεμπέ (σ.σ. με τα παιδιά του Κούλη Δουρέκα) και Περέιρα, πρώτος εμφανίστηκε στο γήπεδο ο Μιλιβόγεβιτς με το Eye of the Tiger.
Ακολούθησαν ένας προς έναν οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μέγερι να ανεβαίνει στο βάθρο ξεσπώντας σε κλάματα, πιθανών γιατί είναι το τελευταίο του πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Το γήπεδο... ξεσηκώθηκε όταν είδε τον Ερίκ Αμπιντάλ ξανά με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ ο Κασάμι βγήκε χορεύοντας Μάικλ Τζάκσον!
Ο... ξεχασμένος Αφελάι επέλεξε τραγούδι του Παντελή Παντελίδη(!), ενώ ο Ντουρμάζ κάλεσε τον Σαλίνο για να βγάλουν selfie! Πλην του Αφελάι, ο μοναδικός που διάλεξε ελληνικό τραγούδι ήταν ο Γιαννούλης που... τραγούδησε το «κι όμως γίνεται» του Αντώνη Ρέμου!
Τελευταίοι βγήκαν οι τέσσερις αρχηγοί Τσόρι Ντομίνγκες, Ρομπέρτο, Φουστέρ και Μανιάτης. Ο Φουστέρ, που συμπλήρωσε απόψε 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν φανερά συγκινημένος...
Στη συνέχεια ο Φερεντίνος έδωσε το μικρόφωνο στον Γιάννη Μανιάτη που είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η οικογένεια του Ολυμπιακού το αφιέρωσε στον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη. Εμείς θέλουμε το Κύπελλο για το νταμπλ και θα το κάνουμε. Θα το αφιερώσουμε στον πρόεδρο, που είναι δίπλα μας και μας τα προσφέρει όλα και γιατί ονειρεύεται έναν μεγάλο Ολυμπιακό για εμάς και για τον υπέροχο κόσμο».
Κι ενώ ο κόσμος τραγουδούσε «σήκωσέ το γαμ... δεν μπορώ να περιμένω», ο Μανιάτης έδωσε το σύνθημα λέγοντας... «Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό»! Τότε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το κύπελλο, ανέβηκε στο βάθρο και το σήκωσε μαζί με τον Μανιάτη, με τα βεγγαλικά να «γεμίζουν» τον ουρανό στο φαληρικό στάδιο.
 
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο γύρο του θριάμβου και τα... όλε!