Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Νέα απώλεια για το ΠΑΣΟΚ. Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης

O Mίμης Ανδρουλάκης είχε εκφράσει τη διαφωνία του για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ωστόσο αυτή δεν μεταφράστηκε σε καταψήφιση του Μνημονίου

Αθήνα
Την απόφαση του να ανεξαρτητοποιηθεί και να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ανακοίνωσε μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. «Δεν είμαι μέρος της εσωτερικής κρίσης του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά και στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκαν με την τρόικα.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να γίνει ανασύσταση της κεντροαριστεράς και τόνισε ότι με την κίνησή του αυτή απελευθερώνεται για να έρθει πιο κοντά στη βάση του ΠΑΣΟΚ.
Η απόφαση του Μίμη Ανδρουλάκη ανακοινώθηκε την επομένη της υπερψήφισης του Μνημονίου με 153 ψήφους και τις 6 διαγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή στην ψηφοφορία κι ενώ ακολουθεί η τριήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, η ψήφιση του οποίου έχει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

O Mίμης Ανδρουλάκης είχε εκφράσει τη διαφωνία του για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ωστόσο αυτή δεν μεταφράστηκε σε καταψήφιση του Μνημονίου.

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Ανδρουλάκη επιφέρει άλλο ένα πλήγμα στον Ευ.Βενιζέλο, που ήδη είχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μετά τις 6 διαγραφές βουλευτών που δεν συντάχθηκαν με την κομματική γραμμή για υπερψήφιση του Μνημονίου ΙΙΙ.

Συγκεκριμένα, εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τέθηκαν οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία, η Άντζελα Γκερέκου, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Κουτσούκος οι οποίοι δήλωσαν «παρών» και οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής, οι οποίοι ψήφισαν «όχι».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης εξηγώντας την απόφασή του να απέχει δήλωσε: «Θα αγωνιστώ για να ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ την ψυχή του».

Εφόσον η απόφαση του Μίμη Ανδρουλάκη υλοποιηθεί, το ΠΑΣΟΚ θα αριθμεί πλέον 26 βουλευτές.

Newsroom ΔΟΛ