Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Κατεβάζει ρολά» ο ελληνικός αθλητισμός!

eoe
Κραυγή αγωνίας έβγαλαν οι Ομοσπονδιάρχες επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ των «Υστερόγραφων» ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2013 οι Ομοσπονδίες «κατεβάζουν ρολά», εάν ισχύσουν οι ακραίες περικοπές στον προϋπολογισμό τους.
Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Μανώλης Κατσιαδάκης, το είπε ξεκάθαρα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έγινε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής: «Δεν θα έχουμε χρήματα να κάνουμε αγώνες και καμία άλλη δραστηριότητα. Ο καινούργιος χρόνος θα μας βρει με κλειστές ομοσπονδίες. Δεν είναι απειλή αυτό, είναι η πραγματικότητα».
Ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Σάκης Βασιλειάδης, πρότεινε τη σταδιακή μετάταξη των υπαλλήλων των Ομοσπονδιών, ώστε να πέσει το λειτουργικό κόστος, ενώ εξέφρασε κι αυτός τη δική του αγωνία για το «αύριο» του ερασιτεχνικού αθλητισμού: «Υπάρχουν 800.000 δελτία αθλητών και 1.600.000 παιδιά στις ακαδημίες. Που θα πάνε όλα αυτά!». Παράλληλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυμναστικής πρότεινε την επαναφορά των ομοσπονδιών στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης, ποσόστωση από τον ΟΠΑΠ για 4 χρόνια με 10-15 εκατ. το χρόνο, τη διασφάλιση προϋπολογισμού για τις ομοσπονδίες τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ευρώ, τη διαφύλαξη αθλητικών χώρων για τη νεολαία και τέλος τη σταδιακή προσαρμογή των περικοπών ως το 2016, όπως αναφέρει το προηγούμενο μεσοπρόθεσμο.
Για «λουκέτο» μίλησε και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε: «Εάν ψηφιστούν οι περικοπές, μας τελείωσαν! Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Πάμε για λουκέτο από 1-1-2013! Είναι ντροπή να πηγαίνει στον αθλητισμό μας το 0,007% του προϋπολογισμού», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟΕ.

ysterografa.gr