Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Επερώτηση του Λάμπρου Μπούκλη στο ΠΕ.ΣΥ.Π για το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης


Παρακαλούμε, όπως στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, εντάξετε και την ακόλουθη επερώτηση (σε συνέχεια έτερης που σας στείλαμε στις 30/10/2012):

"ΘΕΜΑ : ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Σχετικά με την φημολογούμενη μεταφορά, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης, από την υφιστάμενη φυσική του έδρα προς το Κιάτο Κορινθίας,ζητείται η συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αποτροπή αυτής της αναίτιας και μη οικολογικής και μη επιχειρησιακής, μεταφοράς έδρας.
 
Και αυτό καθόσον αφενός το υφιστάμενο Κλιμάκιο προστατεύει τα προαστιακά δάση της περιοχής και τον δασικό όγκο του ορεινού Σαραντάπηχου και αφετέρου ο χώρος που εδρεύει το κλιμάκιο στον Άνω Αιγιαλό, είναι δημόσιος - Δημοτικός.
Σημειώστε,επίσης, ότι η χρονική διάρκεια επιχειρησιακής επέμβασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κιάτου προς το ορεινό Σαραντάπηχο, είναι τουλάχιστον δύο ώρες και η ευρύτερη περιοχή κατ'επανάληψη έχει υποστεί πύρινες καταστροφές.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, με την ενεργό συμμετοχή Φορέων, Συλλόγων και Δημοτών, προέβησαν πρόσφατα σε ωριαίο κλείσιμο της Ν.Ε.Ο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Κόμβου Δερβενίου.
 
Σας επισυνάπτουμε και σχετικό, Απόσπασμα Πρακτικού, του εν θέματι Δημοτικού Συμβουλίου και ζητείται η συνδρομή σας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου".
 
Για την Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά,
 
Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας ΠΕ.ΣΥ.Π.