Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μίκης: Μοναδική ελπίδα μας ο εθνικός μας πλούτος

mikis
«Μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης προς τον ελληνικό λαό» απηύθυνε χθες το βράδυ ο Μίκης Θεοδωράκης από το βήμα της εκδήλωσης με θέμα «Ο Εθνικός μας Πλούτος και η Πολιτική του Διαχείριση» που διοργάνωσε στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ΣΠΙΘΑ, με ομιλητές καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες, όπως ο Γ. Κασιμάτης, ο Αντ. Φώσκολος, ο Ηλ. Κονοφάγος, ο Ν. Λυγερός και ο Α. Τσιφτσιάν, που τοποθετήθηκαν λεπτομερώς πάνω στο θέμα του πλούτου των υδρογονανθράκων στην υποθαλάσσια περιοχή της Κρήτης και του Ιονίου, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ΑΟΖ.
Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα -παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της χθεσινής ημέρας- ο Μίκης Θεοδωράκης ζήτησε από τον ελληνικό λαό «να συμπεριφερθεί ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης και κυρίαρχος του πλούτου της χώρας του, να μη δεχθεί να του την κλέψουν, και να αυτοοργανωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε αυτός κυριαρχικά να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα διώξει τους κλέφτες, θα περισώσει και θα αξιοποιήσει την περιουσία του με γνώμονα το δικό του συμφέρον».
«Ο εθνικός μας πλούτος και μία νέα ανεξάρτητη κυβέρνηση είναι η μόνη ελπίδα» είπε ο γνωστός συνθέτης εξηγώντας ότι «η ανανεωμένη και ενισχυμένη με τη μαζική συμμετοχή νέων κοινωνικών στρωμάτων» ΣΠΙΘΑ, «περνά από τη φάση της άμυνας στη φάση της επίθεσης» φιλοδοξώντας «να παίξει τον ρόλο του πρωτοπόρου οραματιστή, οδηγού και οργανωτή» ώστε «να εξαλειφθεί το υπάρχον υπόλογο σύστημα εξουσίας και να αναδειχθούν στη διακυβέρνηση της χώρας έντιμοι και ικανοί πολίτες-πατριώτες».
«Η βεβαιότητα ότι ο κρυμμένος πλούτος ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ μας καθιστά χώρα αυτάρκη και πλούσια», την οποία προσπαθούν ορισμένοι «φίλοι» μας να βάλουν στο χέρι με αποικιακού τύπου όρους» τόνισε ο Μ. Θεοδωράκης, αναφέροντας ότι στόχοι της ΣΠΙΘΑΣ είναι η κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, η κατάργηση των Μνημονίων, η αναγνώριση της ΑΟΖ, η παύση των πληρωμών, η διευθέτηση των νόμιμων μη επαχθών τόκων με βάση το ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, η άμεση σύναψη συμφωνιών- κοινοπραξιών για την ταχύτατη εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου.
«Έχω επίγνωση ότι το όραμα που σας προσφέρω» κατέληξε ο Μ. Θεοδωράκης «όσο είναι όμορφο και πολύτιμο είναι και επίπονο και δύσκολο», ζητώντας ένταση και επίσπευση του αγώνα και διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος έχει τη θέληση, τη δύναμη και το σθένος να σταθεί στην πρώτη γραμμή, όρθιος έως την τελική νίκη.