Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Έτσι "περνάει" ο Πειραιάς


Παλληκάρια αποδείχθηκαν οι Πειραιώτες οι οποίοι νικώντας το κακό τους ευατό κατάφεραν και επιβλήθηκαν της Μονπελιέ με 3-1 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και τελείωσε «εκρηκτικά» τον αγώνα, σκοράροντας ένα γκολ στο ξεκίνημα και άλλα δύο στο «λυκόφως» της αναμέτρησης.

Οι ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, υποχρέωσαν τη Μονπελιέ σε ρόλο θεατή και έδρεψαν τους καρπούς της προσπάθειάς τους με ένα τρίποντο που τους διασφαλίζει τουλάχιστον τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ αφήνει ορθάνοιχτη ακόμη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η πειραϊκή ομάδα έφτασε στους έξι βαθμούς υπολείπεται πλέον μόλις ενός της δεύτερης Άρσεναλ (7) και δύο της Σάλκε (8), μετά την αποψινή μεταξύ τους ισοπαλία με 2-2 στο Γκελζενκίρχεν.
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπρό, όταν ο Γκρέκο ξέφυγε από αριστερά, σέντραρε χαμηλά και βρήκε αρχικά τον Αμπντούν και στη συνέχεια τον Μήτρογλου, το πλασέ του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζουντρέν αλλά η μπάλα κατέληξε στον Μασάντο, που με πλασέ σε άδεια εστία έκανε το 1-0. Στο 11΄ ο Μανιάτης σέντραρε, ο Εμπιβά δεν μπόρεσε να διώξει και ο καραδοκών Μήτρογλου σούταρε υποχρεώνοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε δύσκολη απόκρουση.
Προϊόντος του χρόνου η Μονπελιέ άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός της έδωσε μέτρα και οι Γάλλοι, με πίεση στη μεσαία γραμμή, πήραν την κατοχή και έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 31΄, όταν ο Χίλτον βρήκε τον Καμαρά αμαρκάριστο στην περιοχή αλλά το εν κινήσει πλασέ του τελευταίου πέρασε μόλις άουτ.

Στο λυκόφως η νίκη
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με ευκαιρία της Πειραϊκής ομάδας, όταν στο 53΄ ο Ζουντρέν μόλις και πρόλαβε με έξοδο την μπαλιά προς τον Μήτρογλου, που ήταν μόνος στη μεγάλη περιοχή. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν χωρίς να κάνουν κλασική ευκαιρία, όταν στο 65΄ ο Κροάτης διαιτητής Στραχόνια καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Σιόβα στον Καμαρά. Ο Μπελχαντά ευστόχησε από τα 11 μέτρα και ο αγώνας ουσιαστικά ξεκίνησε από την αρχή για τον Ολυμπιακό, που έδειξε να αφυπνίζεται από την αγωνιστική χαλάρωση στην οποία είχε περιέλθει. Ο Αμπντούν, που ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, έχασε μια καλή ευκαιρία στο 77΄ όταν σούταρε δυνατά από μακρινή απόσταση αλλά ο τερματοφύλακας των Γάλλων απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 80΄ ο Χολέβας εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, η αμυντική αντίδραση της Μονπελιέ ήταν για ακόμη μια φορά κάκιστη (άσχημο διώξιμο) και ο Γκρέκο με πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Κι ενώ οι πανηγυρισμοί στο φαληρικό γήπεδο δεν είχαν ακόμη κοπάσει, δύο λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του με σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Χολέβας, σκοράροντας το τρίτο τέρμα του στην εφετινή διοργάνωση.


Σοκ για Σίτυ
Ούτε στους μεγαλύτερους εφιάλτες του πιο απαισιόδοξου οπαδού της Μάντσεστερ Σίτυ δεν φάνταζε ικανό το σενάριο η πρωταθλήτρια Αγγλίας να μείνει έξω από την διοργάνωση πριν καν ακόμη ολοκληρωθούν οι αγώνες της πρώτης φάσης...Μα στο ποδόσφαιρο όλα -τελικά γίνονται.
Στο Μάντσεστερ, η πρωταθλήτρια Αγγλίας Σίτι αποχαιρετά κατά πάσα πιθανότητα και φέτος τη διοργάνωση πρόωρα, μετά το 2-2 με τον Άγιαξ που την άφησε στην τελευταία θέση με μόλις δύο βαθμούς. Οι «πολίτες» έχαναν στο 17΄ με 2-0 από τους Ολλανδούς, χάρις σε ισάριθμα γκολ του νέου αστέρα του Αίαντα, του Σιεμ Ντε Γιονγκ (10΄, 17΄). Ο Γιάγια Τουρέ μείωσε γρήγορα (22΄), αλλά η ισοφάριση από τον Σέρχιο Αγουέρο άργησε (74΄), καθώς ο χρόνος δεν επαρκούσε πλέον για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Στο ίδιο -τρομερό- έργο θεατές
Όπως πριν από δύο εβδομάδες, έτσι και απόψε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις στο κατάμεστο «Μπερναμπέου». Οι Γερμανοί προηγήθηκαν δύο φορές (28΄ Ρόις, 45΄ αυτογκόλ Αρμπελόα), με τη «βασίλισσα» να ισοφαρίζει την πρώτη φορά με τον Πέπε στο 34΄ και να «σώζει» το βαθμό με τον Οζίλ μόλις στο 89΄.


Δώρο για Ολυμπιακό
Αν έχεις τύχη διάβαινε, λέει η παροιμία και φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα για τους πρωταθλητές Ελλάδας οι οποίοι μετά τη νίκη τους πληροφορήθηκαν πως έτερο ματς του ομίλου ήρθε ισόπαλο, γεγονός που αφήνει πολλά σενάρια να αιωρούνται ακόμη κι αυτό που θέλει τον Ολυμπιακό να τερματίζει πρώτος στον Όμιλο του.
Συγκεκριμένα για τον όμιλο του Ολυμπιακού, Σάλκε και Άρσεναλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Γκελζενκίρχεν. Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Γουόλκοτ (18΄) και Ζιρού (26΄), αλλά το γκολ του Χούντελααρ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, που ισοφάρισαν με τον Τζέφερσον Φαρφάν στο 67΄ και παραμένουν στην πρώτη θέση. Ο ανέτοιμος Κυριάκος Παπαδόπουλος θα έπαιζε μόνο σε έκτακτη ανάγκη και αυτή προέκυψε από τους τραυματισμούς των Ουτσίντα και Χέγκερ, που είχε αντικαταστήσει τον πρώτο.

Δεν χάνει η Μάλαγα...με τίποτα
Στο πλαίσιο του 3ου ομίλου, η Μίλαν αναδείχθηκε ισόπαλη στο «Σαν Σίρο» της εκπληκτικής και αήττητης Μάλαγα με 1-1 (73΄ Πάτο - 40΄ Ελιζέου), που παρά την πρώτη βαθμολογική απώλεια προκρίθηκε και μαθηματικά, φτάνοντας τους 10 βαθμούς και γράφοντας ιστορία με την πρόκριση στους "16", στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση.
 
Όλα για τη 2η θέση μετά από...ανακάτεμα
Στις Βρυξέλλες, η νίκη της Άντερλεχτ επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 1-0 (17΄ Μποκανί) «ανακάτεψε» τον όμιλο ως προς την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, αφού η Μίλαν έχει 5 βαθμούς, οι Βέλγοι 4 και οι Ρώσοι 3, που σημαίνει ότι όλα θα παιχθούν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ξεκαθάρισε το τοπίο στον 1ο Όμιλο
Στον 1ο όμιλο, τέλος, η Πόρτο επίσης εξασφάλισε την πρόκριση μετά το 0-0 στην Ουκρανία απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου, καθώς έφτασε τους 10 βαθμούς, ενώ κατά 99% προκρίθηκε και η Παρί Σεν Ζερμέν μετά το ευρύ 4-0 (16΄ Αλεξ, 61΄ Ματουϊντί, 65΄ Μενέζ, 80΄ Ορό) επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που επέτρεψε στους Παριζιάνους να φτάσουμ στους 9 βαθμούς.


pinakio.blogspot.gr