Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Στήριξη των μέτρων για λύση και ανάκαμψη ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής: "Ευχαριστώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη στήριξη"


Δραματικούς τόνους εν όψει τις ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Σήμερα ψηφίζουμε για το αν θα διασφαλίσουμε την παρουσία μας στην Ευρωζώνη. Όσο πιο μεγάλη στήριξη δώσετε σε αυτή την πορεία, τόσο πιο κοντά στη λύση της κρίσης βρισκόμαστε» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλώντας σε υπερψήφιση των μέτρων, με την οποία, όπως είπε, θα τελειώσει η δραχμοφοβία και η χώρα θα πλησιάσει η ανάκαμψη.

Όπως είπε, το Κοινοβούλιο βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφαση που πρέπει να πάρει εδώ και 37 χρόνια, ενώ μίλησε για μέτρα που είναι «σωστά», αναφερόμενος στις διαρθρωτικές αλλαγές και για μέτρα που είναι «άδικα», κάνοντας αναφορά στις περικοπές μισθών και συντάξεων.
 Ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πως οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς είναι άδικες, αλλά είναι αναγκαίες για τη σωτηρία της χώρας. Σημείωσε πως η Ελλάδα για να σωθεί θα πρέπει να το θέλει και ο ίδιος ο λαός.
Πρόσθεσε όμως πως «και τα σωστά και τα άδικα είναι συμβατικές υποχρεώσεις που ήδη έχει αναλάβει η χώρα». Eπανέλαβε πάντως πως πρόκειται για τα τελευταία επώδυνα μετρα, δηλαδή μειώσεις, μισθών και συντάξεων.
 Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν και πολλά άτομα να βρεθούν στο δρόμο. Με τη δόση όμως, όπως ανέφερε, θα εξοφλήσει το δημόσιο σχεδόν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τους ιδιώτες και θα απομακρυνθεί τελικά η λεγόμενη δραχμοφοβία. Μάλιστα, αναφορικά με τη δόση, τόνισε πως ο ίδιος παλεύει για να πάρουν περισσότερα χρήματα από τα 31 δισεκατομμύρια ευρώ".''Θα απομακρυνθεί το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή με τη ψήφιση των μέτρων''
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ένταση που προκάλεσε η τροποποίηση του υπουργείου Οικονομικών για τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής, αφήνοντας αιχμές κατά κομμάτων που «χαϊδεύουν αυτιά ... ψαρεύοντας ψήφους»''.ενώ άφησε και πάλι αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι είναι ανεύθυνος γιατί στην ουσία σπρώχνει τον κόσμο προς το χάος '' Άλλοι θέλουν να μας πάνε πίσω, στη διεθνή απομόνωση, Εμείς θεμελιώσαμε τη δημοκρατία και γι' αυτό δεν παίζουμε με τη δημοκρατία, κύριοι της αντιπολίτευσης''  Επανάσταση είναι η ανατροπή όσων κρατούσαν τη χώρα πίσω''.'' Άλλοι έφεραν την κόλαση στην Ελλάδα'' Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη φράση του κ. Λαφαζάνη ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, κατηγορώντας τους για το γεγονός ότι ζητούν και πάλι εκλογές..
Καταλήγοντας o κ. Σαμαράς ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για τη στήριξη στην κυβέρνηση, αλλά και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όπως είπε, πάνω από όλα τον Eλληνικό λαό που αντέχει ακόμα