Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Δεύτερη μέρα απεργίας... παντού! Συλλαλητήριο στις 17:00 στο Σύνταγμα


Οποιαδήποτε δραστηριότητα του πολίτη θα μοιάζει με Γολγοθά καθώς σχεδόν τίποτα δεν θα λειτουργεί.

Λουκέτο παντού μπαίνει και την Τετάρτη, καθώς στη Βουλή συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα λιτότητας. Υπό την ομπρέλα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τις επόμενες ώρες θα παραλύσουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν:
- Δάσκαλοι και καθηγητές
- Εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και εφοριακοί
- Εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες
- Τραπεζοϋπάλληλοι
- Εργαζόμενοι ΕΛ.ΤΑ.
- ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
- Μηχανικοί
- Δικηγόροι, εισαγγελείς, μέλη του Νομικού Συμβουλίου
- Έμποροι
- Ναυτεργάτες
- Γιατροί, νοσοκόμοι, φαρμακοποιοί
- Δημοσιογράφοι
- Εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ θα εργαστούν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου από τις 15:00 το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη της βάρδιας τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Προσθέστε σε αυτό ότι δεν κυκλοφορούν ούτε σήμερα τα ταξί, που έχουν ξεκινήσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την Πέμπτη.

Σε τροποποίηση του προγράμματος πτήσεων προχωρούν αύριο, Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, η Aegean Airlines και η Olympic Air, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), συμμετέχοντας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Δεμένα στα λιμάνια έως τα ξημερώματα της Πέμπτης θα μείνουν τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας θαλειτουργούν και την Τετάρτη νοσοκομεία, θεραπευτήρια και ΕΚΑΒ και γίνονται δεκτά μόνο τα έκτακτα περιστατικά Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, απεργούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ενώ την ίδια ημέρα στο χορό μπαίνουν και οι φαρμακοποιοί.

Έως την Παρασκευή απέχουν οι δικηγόροι, οι εισαγγελείς και οι δικαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου απέχουν επίσης.

Ρολά κατεβάζουν και τα εμπορικά καταστήματα. Οι δημοσιογράφοι κάνουν στάσεις εργασία την Τετάρτη από τις 16:00 έως τις 19:00.

Όπως κάθε απεργία έτσι κι αυτή έχει και συλλαλητήρια. Την Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού στο Σύνταγμα τις 17:00 και το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στην Ομόνοια.