Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Απαλλακτικό βούλευμα για τον Ισίδωρο Κούβελο


Απαλλακτικό για τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, είναι το βούλευμα το Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» που είχε υποβάλει το ζευγάρι.
  Οι Εφέτες κρίνουν ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να απαλλαγεί από την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης παρά την Εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την παραπομπή σε δίκη του κ. Κούβελου.
  Η υπόθεση αφορά ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων που δεν δηλώθηκε στην δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 , το οποίο προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε σε λογαριασμό του επιχειρηματία στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.
Να σημειωθεί για την υπόθεση του επίμαχου χρηματικού ποσού, είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη με έγγραφο προς την Βουλή του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη.
  Το θέμα είχε έρθει στην δημοσιότητα μετά από αναφορά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής