Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...


 
Ο Πάνος Καμμένος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητησαν την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Και οι δύο επικαλέστηκαν ως αιτία της παραίτησης το ''αντισυνταγματικό'' της ενέργειας του υπουργού να ''αιφνιδιάσει'' με την επίμαχη τροπολογία για την εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και δεν θα είχαν πλέον τα εξοργιστικά προνόμια που χαίρονται επί τόσα χρόνια , την οποία και απέσυρε πριν από ελάχιστα λεπτά, για να προχωρήσει απόψε η ψήφιση των μέτρων.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε όμως ότι μετά την ψήφιση των μέτρων, η διάταξη θα επανέλθει.
 Μετά τη διακοπή που υπήρξε στη συνεδρίαση λόγω της χαοτικής κατάστασης εντός της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας επανήλθε και σημείωσε πως αυτή η τροποποίηση για τους υπαλλήλους της Βουλής δεν ήταν απαίτηση της τρόικας, αλλά απαίτηση της κοινωνίας απέναντι σε μία κοινωνική ομάδα με πολλά προνόμια σε αντίθεση με όλους τους άλλους πολίτες.
Ο κ. Στουρνάρας κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι αγκάλιασαν αυτή την προνομιούχα ομάδα και μάλιστα τους κατηγόρησε ότι αυτά τα δύο κόμματα υπέδειξαν στους υπαλλήλους της Βουλής να κάνουν στάση εργασίας, προκειμένου να τινάξουν στον αέρα τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Εξήγησε δε ότι επειδή το μεσοπρόθεσμο είναι το μεγάλο διακύβευμα θα πρέπει να αποσύρει τη συγκεκριμένη προσθήκη και να επανέλθουν με άλλη τροπολογία, για να καταλήξει με τη φράση "όποιος έχει μάτια βλέπει". Ωστόσο, όπως μετέδωσε και το Mega ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς καλύπτει τον υπουργό Οικονομικών και αφήνει να εννοηθεί πως τελικά οι υπάλληλοι της Βουλής δεν θα εξαιρεθούν.