Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Άδεια για ταξί με 5.000 ευρώ

Δραστική μείωση του παραβόλου έκδοσης νέων αδειών ταξί στα 5.000 ευρώ, δυνατότητα έκδοσης άδειας και σε φυσικά πρόσωπα και δικαίωμα απόκτησης δωρεάν άδειας για τα παιδιά των εν ενεργεία αυτοκινητιστών που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα είναι ορισμένες από τις αλλαγές στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των κλάδων των ταξί και των φορτηγών-βυτιοφόρων Δ.Χ. Αναλυτικά οι αλλαγές, όπως που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι:
• Η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών ταξί, φορτηγού ή βυτιοφόρου και σε φυσικά πρόσωπα.
• Η κατακόρυφη πτώση του παραβόλου για την έκδοση νέας άδειας, το οποίο θα καθοριστεί έως τα 5.000 ευρώ για συμβατικά ή προμισθωμένα ταξί, φορτηγά και βυτιοφόρα και 2.000 ευρώ για τα μοτο-ταξί. (Στο προσχέδιο κυμαινόταν 15.000-40.000 ευρώ).
• Η δυνατότητα στα παιδιά αυτοκινητιστών που ήταν εν ενεργεία στις 2 Ιουλίου 2011 να μπορούν να αποκτήσουν αδαπάνως άδεια ταξί στην περίπτωση που θέλουν να ασκήσουν το επάγγελμα. Πιθανότατα το ίδιο θα ισχύσει και στα φορτηγά. Ο αριθμός των νέων αδειών το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του νόμου θα αντιστοιχεί στο 30% των υφισταμένων, οι οποίες σήμερα είναι 28.500. Για το διάστημα αυτό, ο μέγιστος αριθμός που θα μπορεί να εκδοθεί θα είναι 8.000- 10.000 πανελλαδικά. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου μάλιστα, τα κόμιστρα των ταξί θα μειωθούν κατά 20% με υπουργική απόφαση.

troktiko.eu