Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Παρατείνετ​αι σε 12 μήνες η περίοδος υποβολής αιτήσεων για χρήση νερού από τους αγρότες


Την ικανοποίηση του για την υιοθέτηση του απόφασης του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο με απόφαση του δίνει  παράταση στους αγρότες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αιτήσεις για την έκδοση άδειας χρήσης νερού, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες  από αγροτικούς συνεταιρισμούς και παραγωγούς αναφορικά με την ΚΥΑ 150559/10-6-2011 «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» σχετικά με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, συζήτησε από πολύ νωρίς σε συνεδρίασή του το ζήτημα και αποφάσισε ομόφωνα λόγω του αναμενόμενα υπέρογκου αριθμού αιτήσεων να γίνει παρέμβαση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το ΥΠΑΑΤ τροποποίησε την ανωτέρω ΚΥΑ (ΦΕΚ Β/16-6-2011) με συνέπεια όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού, να υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, εντός δώδεκα μηνών, από την έκδοσή της, δηλαδή μέχρι την 16η Ιουνίου 2012, αντί εξαμήνου όπως προβλεπόταν έως σήμερα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την παράταση που δόθηκε και για το γεγονός ότι το ΥΠΑΑΤ κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση, δίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να προετοιμαστούν καλύτερα κατά την υποβολή των αιτήσεών τους.