Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Δήλωση K.O. της NΔ: Tο τέλος των ψευδαισθήσεων



Η Ελλάδα σήμερα ζει το τέλος των ψευδαισθήσεων. Η αλήθεια για το Πρωτογενές Πλεόνασμα.  

Τους διαψεύδουν οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί, τα δικά τους στελέχη και η Τράπεζα της Ελλάδος.

  • Η έκθεση της Κομισιόν για την υπόθεση του νέου δανείου της Ελλάδος από τον ESM (μόνιμο μηχανισμό στήριξης) είναι κόλαφος για το εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: 

1.Επισημαίνει ότι οι ανάγκες για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αυξήθηκαν δραματικά από το τέλος του 2014 , με αποτέλεσμα πλέον νέο δάνειο 25 δις μόνο για τις τράπεζες

2.Τονίζει πως η υποστήριξη από τον ELA ήταν μηδενική το Δεκέμβριο του 2014 και έφθασε στα 78 δις το Μάιο του 2015.

3. Επισημαίνει με έμφαση ότι το ελληνικό χρέος βελτίωσε τη βιωσιμότητα του το δεύτερο εξάμηνο του 2014, με αποτέλεσμα να κρίνεται βιώσιμο σε σχέση με τους στόχους της απόφασης του Νοεμβρίου 2012.

4.Τονίζει ότι η αθέτηση πληρωμής στο ΔΝΤ , η διακοπή  του προηγούμενου προγράμματος και η θέσπιση ελέγχου διακίνησης κεφαλαίων δημιούργησαν νέες συνθήκες και οδήγησαν σε περαιτέρω  ισχυρή αλλοίωση  της βιωσιμότητας του χρέους.

Εκεί έφερε την Ελλάδα η "διαπραγμάτευση "της κυβέρνησης Τσίπρα -Καμμένου. Με βάση αυτή την έκθεση η Ελλάδα μπαίνει στο Τρίτο Μνημόνιο.  


• Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν σε συνέντευξή του το Μάρτιο σε ελληνική εφημερίδα:

«Μέχρι το χειμώνα του 2014 τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%. Τώρα δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο».

• Ο λαλίστατος πρώην υπουργός Οικονομικών που δήλωσε στους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Eurogroup:

«Το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στο 1,5% του ΑΕΠ στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς 2014»

• Τα ίδια υποστήριξε και  Τράπεζα της Ελλάδος στην Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική αλλά και ο ESM, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης από τον οποίο σήμερα ζητάμε το καινούργιο δάνειο.

• Τέλος στην χθεσινή του ανακοίνωση το ΔΝΤ κατέστησε σαφές προς όλους:

«Η ανάγκη 25 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών οφείλεται αποκλειστικά στις αστοχίες της ελληνικής κυβέρνησης από τις 26 Ιουνίου και μετά με την απόφαση περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων».

Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης έχει πια κατάληξη.

Μετά από έξι μήνες «δημιουργικής ασάφειας», κρυφών σχεδίων Δραχμής, καταλήψεων Χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η χώρα έχει…

Ένα τρίτο Μνημόνιο.

Και τα non paper Μαξίμου που προσπαθούν να αλλοιώσουν και την μόνη αλήθεια που δεν αμφισβητείται. Την αλήθεια των αριθμών.

Καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δήθεν είπε ψέματα για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2014. 

Ότι δεν υπήρχε η επίτευξη του στόχου του 1,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.

Δυστυχώς για αυτούς, τους διαψεύδουν οι αριθμοί.