Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ



http://www.dramini.gr/wp-content/uploads/2014/10/DimitrisKyriazidis_992436338.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, για την αθρόα και παράνομη είσοδο μεταναστών στη Χώρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το πρόβλημα της αθρόας και παράνομης εισόδου μεταναστών στην Χώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η πρωτοφανής αδράνεια και ανοχή της κυβέρνησης, η οποία αποδεικνύεται παντελώς απούσα, όχι μόνον οδηγεί στην καθημερινή κατ’ ουσίαν κατάλυση των συνόρων της Χώρας, αλλά μετατρέπει το όλο πρόβλημα σε μείζον εθνικό ζήτημα. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και στρατηγικής για την αποτελεσματική επίλυση του μεταναστευτικού καθίσταται, πέραν πάσης αμφιβολίας, επικίνδυνη για τον τόπο και τα ακριτικά νησιά μας. Οι ερασιτεχνισμοί και οι αυθαιρεσίες της Αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής πάνω στο θέμα της διαχείρισης των μεταναστών για μία ακόμη φορά αναδεικνύονται κατά τρόπο τραγικό στην περίπτωση της Κω. Τόσο η αυθαίρετη πολιτική απόφαση για εγκατάσταση των μεταναστών σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του νησιού όσο και η σύνολη παιδαριώδης διαχείριση του όλου ζητήματος εν όψει της τουριστικής περιόδου, ερήμην μάλιστα της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνει την παντελή έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας και συναίσθησης των εμπλεκομένων κυβερνητικών στελεχών. Οι πρόσφατες δε αποκαλύψεις περί ενδεχόμενης άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής κρατικών λειτουργών στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, προκαλούν περαιτέρω ανησυχία και έντονο προβληματισμό στην κοινωνία. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αναλάβει τις θεσμικές της ευθύνες, εγκαταλείποντας τις ιδεοληψίες της και περνώντας στην πολιτική της ενηλικίωση.