Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΜΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΥΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Φωνή αγωνίας ,απελπισίας και θυμού από γνωστή Κορίνθια δασκάλα που βρίσκεται στην μακρινή Αυστραλία
Πρόκειται για την αγαπητή μας συμπολίτισσα Μαρία Καμπύλη, κόρη του γνωστού εκπαιδευτικού και πρώην προϊσταμένου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Κορινθία.
Είχα την χαρά και την τιμή να έχω την Μαρία Καμπύλη κοντά μου από τους πρώτους συνεργάτες στην ελεύθερη ραδιοφωνία & τηλεόραση.

Ένα αξιαγάπητο κορίτσι πάντα ανήσυχο ,δημιουργικό και προοδευτικό.
Στα τελευταία χρόνια της μεγάλης κρίσης η Μαρία Καμπύλη επέλεξε να «μετακομίσει» οικογενειακά στην Αυστραλία κι από εκεί να δώσει την μάχη της εκπαίδευσης «για τη διάδοση και τόνωση του ελληνικού στοιχείου σ' αυτή τη μακρινή γωνία της γης».
Όμως η Ελληνική Πολιτεία με την συμπεριφορά της πληγώνει τα όνειρά της και την αγάπη της για την παιδεία Πληγώνει τα οράματα όλων των Ελλήνων δασκάλων που δίνουν μάχη στην άλλη άκρη της γης για να κρατήσουν ζωντανό το Ελληνικό στοιχείο
Απλήρωτοι δύο μήνες από τα επιμίσθια , χωρίς υπεύθυνο στο γραφείο εκπαίδευσης , Το επιμίσθιο μέχρι πέρσι τον Αύγουστο έμπαινε απευθείας σε δολάρια σε λογαριασμό των δικαιούχων σε τράπεζα της Αυστραλίας. Ξαφνικά άλλαξαν τη διαδικασία, και το βάζουν σε λογαριασμό στην Ελλάδα κι όποτε θυμηθούν. Μέχρι τώρα το Ελληνικό κράτος χρωστάει στους δασκάλους της Αυστραλίας  δυο επιμίσθια.

Οι ξενιτεμένοι δάσκαλοι πληρώνουν αδρά για εξετάσεις και γιατρούς: όταν  π.χ μια απλή εξέταση αίματος στοιχίζει 85$ και μια, επίσκεψη στον κρατικό γιατρό 86$.
Τους λένε  να κρατάνε τις αποδείξεις και να τις στέλνουν στο ταμείο τους στην Ελλάδα!  Δηλαδή …ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι ! Ουσιαστικά τους αναγκάζουν να πληρώνουν κρατική και ιδιωτική ασφάλιση.
Η sfedona.gr καλεί τους Κορίνθιους και Πελεποννήσιους  Βουλευτές να αναδείξουν το σοβαρό αυτό θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Λ.Γ
Διαβάστε το δραματικό μήνυμα της Μαρίας Καμπύλη από την μακρινή Αυστραλία

«Επειδή πλέον, εδώ που βρισκόμαστε το μόνο μέσο επικοινωνίας που μας απέμεινε είναι αυτό, κάνω χρήση για να ενημερώσω όποιον ενδιαφερόμενο, αν αλήθεια υπάρχει πια κανείς, ότι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί της Αυστραλίας είμαστε ακέφαλοι, με έναν συνάδελφο μας στο γραφείο αναρμόδιο φυσικά να διεκπεραιώσει οποιαδήποτε υπόθεση μας και το μέλλον, αβέβαιο.
Επίσης, όσοι από μας λαμβάνουμε το επιμίσθιο είμαστε σταθερά "μέσα" δυο μήνες.
Κατά τα άλλα είμαστε όλοι στον αγώνα για τη διάδοση και τόνωση του ελληνικού στοιχείου σ' αυτή τη μακρινή γωνία της γης εκπροσωπώντας υπερήφανα μια χώρα που μας κουρελιάζει το σώμα και την ψυχή!
Είμαι θυμωμένη, είμαι απελπισμένη είμαι πληγωμένη και δεν διεκδικώ άλλο από την αξιοπρέπεια μου.
Παραφράζοντας το σύνθημα κάποιου blog θα πω πως " η κάθε κοινωνία κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στους δασκάλους της". Ντροπή!

sfedona.gr