Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σούπερ Λίγκα (πλέι οφ, 3η αγωνιστική): ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1 / Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Σούπερ Λίγκα (πλέι οφ, 3η αγωνιστική): ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1Οι παίκτες του Αναστασίου απέχουν πλέον ελάχιστα από την πρωτιά στα πλέι οφ

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός τέθηκαν αντιμέτωποι με φόντο την πρωτιά των πλέι οφ. Οι «Θεσσαλονικείς» είχαν ως μόνο στόχο την νίκη καθώς πριν το παιχνίδι απείχαν 4 βαθμούς από τους «πράσινους». Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να τελειώσουν από σημερα την υπόθεση Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 10ο λεπτό έδειξε ότι δεν πήγε για τουρισμό στην Θεσσαλονίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ημιχρόνου ήταν ο Ιτάνζ ο οποίος έσωσε πολλές φορές τον ΠΑΟΚ από το να δεχθεί κάποιο γκολ, ωστόσο στο 43ο λεπτό ο Ταυλαρίδης νίκησε τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου» και άνοιξε το σκορ υπέρ του «τριφυλλιού» μετά από ωραία σέντρα του Νάνο. Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως ο Στιλ με πολύ καλές αποκρούσεις κράτησε το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ελάχιστες φάσεις με πιο σπουδαία την κεφαλιά του Μάρκους Μπεργκ στο 88ο λεπτό την οποία απομάκρυνε με υπερένταση ο Ιτάνζ. Έτσι οι «πράσινοι» την άλλη αγωνιστική (αντιμετωπίζουν ξανά τον ΠΑΟΚ αυτή την φορά στην Λεωφόρο) με νίκη θα τερματίσουν πρώτοι στα πλέι οφ και θα «βγουν» την νέα αγωνιστική περίοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Ρατς, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κάτσε, Νομπόα, Τζιόλης, Μακ, Πόζογλου(46’ Περέιρα), Παπαδόπουλος(46’ Κλάους, αναγκαστική αλλαγή εκτός και πάλι ο Κλάους μέσα ο Κουλούρης στο 68’)
Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Μαυρίας, Νίνης(77’ Λαγός), Πράνιτς(57’ Ατζαγκούν), Καρέλης(63’ Μπεργκ) 

"Χ"αμένοι και οι δύο! "'Ασφαιροι" στο Περιστέρι Ατρόμητος και Αστέρας

Σούπερ Λίγκα (πλέι οφ, 3η αγωνιστική): Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0Νωρίτερα Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο Περιστέρι. Με αυτό το αποτέλεσμα ο στόχος της πρώτης θέσης μάκρυνε πια πολύ για τις δύο ομάδες, καθώς οι Αρκάδες μετρούν τρεις βαθμούς και η ομάδα των δυτικών προαστίων δύο.Το 0-0 δεν ήταν αυτό που ήθελαν οι δύο ομάδες που πλέον πρέπει να σκεφτούν τη μεταξύ τους... κόντρα για το καλύτερο δυνατό ευρωπαϊκό εισιτήριο αφού η πρωτιά έχει απομακρυνθεί.

Και οι δύο ομάδες γνώριζαν ότι μόνο με τη νίκη θα είχαν ελπίδες να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ αλλά ο Ατρόμητος φάνηκε να θέλει περισσότερο το τρίποντο. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια ήταν εμφανώς ανώτεροι και είχαν δύο σημαντικές στιγμές.

Στο 29' Ο Πίτου Γκαρσία βρέθηκε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα αντέδρασε εξαιρετικά και κράτησε το “μηδέν”. 3 λεπτά αργότερα και πάλι ο Θεοδωρόπουλος ήταν πρωταγωνιστής αφού απέκρουσε το σουτ του Ναπολεόνι ενώ στην επαναφορά, ο Ούμπιδες δεν μπόρεσε να σημαδέψει εστία.

Ο Αστέρας έχασε τη μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο μέρος στο 36', με το σουτ του Ρόλε να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Γκορμπούνοφ.

Ο Βεργέτης έριξε στο ματς τον Πάρα και ο Αργεντινός ήταν πρωταγωνιστής στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου όταν έπιασε την κεφαλιά αλλά είδε την μπάλα να φεύγει άουτ.
Ο Ατρόμητος μετά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να βρει το γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Στο 83' ο Μαρσελίνιο έχασε τεράστια ευκαιρία αφού η μπάλα ήρθε σε αυτόν μετά την απόκρουση του Θεοδωρόπουλου αλλά δεν μπόρεσε να σημαδέψει την εστία. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φυτανίδης.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Πίτου Γκαρσία (76' Καράσκο), Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κοντοές, Καραμάνος (63' Μαρσελίνιο), Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Μπάλλας (64' Αγκουαζί).

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (71' Μουνάφο), Μπαράλες, Μπαντιμπανγκά (46' Πάρα, 75' Ζησόπουλος)

Πλέι οφ Σούπερ Λίγκας 3η αγωνιστική
Βαθμολογία

Παναθηναϊκός 11
ΠΑΟΚ 4
Αστέρας Τρίπολης 3
Ατρόμητος 2