Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ



Αποτέλεσμα εικόνας για Απόστολος Βεσυρόπουλος,
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, για την αμνήστευση αδήλωτων εισοδημάτων και καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, έδωσε σήμερα, άλλο ένα δείγμα των αντιλήψεων της για την έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης.


Με Σχέδιο Νόμου, που καταθέτει, προχωρά στην αμνήστευση αδήλωτων εισοδημάτων και καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μια απλή δήλωση και την καταβολή φόρου 15% για τα αδήλωτα εισοδήματα στο εξωτερικό και 30% για τα εισοδήματα στην Ελλάδα. Και όλα αυτά χωρίς να εξετάζει την προέλευση τους, από ποιες πηγές προέρχονται.

Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση θεσμοθετεί ρυθμίσεις, χρήση των οποίων μπορούν να κάνουν ακόμα και αυτοί που θέλουν να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση ή στην επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς, τιμωρώντας τους συνεπείς και ειλικρινείς φορολογουμένους.
Τι μήνυμα άραγε εκπέμπει μια τέτοια κίνηση;

Εάν το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να ελέγξει τα αδήλωτα εισοδήματα και τις καταθέσεις του εξωτερικού, διαθέτει τα εργαλεία. Η Ελληνική Βουλή έχει κυρώσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ για την αμοιβαία συνδρομή και συνεργασία, σε ζητήματα φορολογικών ελέγχων, των χωρών-μελών. Η Σύμβαση αυτή επιτρέπει ελέγχους σε αδήλωτα εισοδήματα και καταθέσεις που βρίσκονται σε άλλες χώρες και επιβάλλει τη φορολογική διοικητική συνεργασία των χωρών που την συνυπογράφουν.

Τη Σύμβαση αυτή που την έχουν υπογράψει 29 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, ο Σύριζα δεν την ψήφισε όταν ήρθε στη Βουλή, δείγμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τους αναγκαίους φορολογικούς ελέγχους.