Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΕΛ. ΡΑΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΠΟ



http://newpost.gr/storage/photos/master/201302/1828866.jpg
Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κα Έλενα Ράπτη, για την αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ από την ηγεσία του ΥΠΠΟ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ενημερωθήκαμε όλοι, μαζί με τα ανυποψίαστα μέλη του ΔΣ. του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ, για την αιφνιδιαστική απόφαση αντικατάστασής τους από την ηγεσία του ΥΠΠΟ χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή επίσημη αιτιολογία.
Λίγες ημέρες πριν από τη έναρξη των εκδηλώσεων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ο κ. Ξυδάκης έκρινε πως είναι ο κατάλληλος χρόνος να ανασυνθέσει το διοικητικό του συμβούλιο.  Δημιουργώντας αναίτια πρόβλημα στη λειτουργία του Ελληνικού Φεστιβάλ και προκαλώντας απορίες για τη σκοπιμότητα αυτής της απόφασης που δεν υπαγορεύτηκε από καμία ανάγκη αφού η θητεία των μελών έληγε τον Μάρτιο του 2016.
Τα μέλη που διώχθηκαν έχουν ιστορία άμισθης προσφοράς και συμβολής στο έργο του Ελληνικού Φεστιβάλ, είναι καταξιωμένοι άνθρωποι στο χώρο του πολιτισμού και αξίζουν σεβασμού και αναγνώρισης και ασφαλώς όχι αυτής της υποτιμητικής μεταχείρισης από την πλευρά του υπουργείου.
Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ είναι εξόχως αντιδεοντολογική, αφού δε συνοδεύεται από την οφειλόμενη εξήγηση για αυτή την άκομψη και επιζήμια πολιτική πρωτοβουλία του υπουργείου. Αν ο κ. Ξυδάκης έχει κάποιον επαρκή λόγο είμαστε έτοιμοι να τον ακούσουμε. Αν όμως, δεν έχει, μάλλον επιβεβαιώνεται ο κομματικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης απόφασης