Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η “MRB”… ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ

kalpes-psifodeltia
Η εξαμηνιαία έρευνα “Τάσεις” της “MRB” έχει καθιερωθεί επί σειρά πολλών ετών ως μια από τις πλέον αξιόπιστες “φωτογραφίες στιγμής”, καταγράφοντας τα ρεύματα που βρίσκονται σε κίνηση στην ελληνική κοινωνία, στην κατεύθυνση της κατανόησης και πρόβλεψης των πολιτικών εξελίξεων.
Αυτή τη φορά λοιπόν, η έρευνα… ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με τα αποτελέσματά της που δόθηκαν στη δημοσιότητα, καταγράφει προβάδισμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόσο στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές αλλά και για ευρωεκλογές, καθώς και στην παράσταση νίκης, ένα εύρημα που έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχα άλλων δημοσκοπήσεων του τελευταίου διαστήματος.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με +0,9% (21,9%-21%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8.9%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 39,6% έναντι 34,7% της Νέας Δημοκρατίας, το προβάδισμα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δηλαδή εντοπίζεται στο +4,9%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στην ικανότητα διακυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την ψαλίδα που τον χώριζε στο παρελθόν με τη Νέα Δημοκρατία, με το κυβερνών κόμμα να προηγείται πλέον με 0,8% (27%-26,2%).
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο +1,2% (22%-20,8%) έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν, η Χρυσή Αυγή με 9,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,9%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 2,4%.
ysterografa.gr