Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Κατώτερος των περιστάσεων ο Αστέρας , έχασε στο Δερβένι , 2 - 3 από τον μαχητικό Πανκαμαριακό.

pqvw.jpg
Σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα οι παίκτες του Αστέρα Δερβενίου εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ηττήθηκαν, αυτή τη φορά στο γήπεδό τους, με σκορ 3 – 2 από το μαχητικό γείτονα Πανκαμαριακό φτάνοντάς τον μάλιστα στους 22 βαθμούς, απογοητεύοντας έτσι τους πολυπληθείς φίλους τους που κατέκλυσαν το «Κώστας Βυζάς» στο τοπικό ντέρμπι. Ο Αστέρας πλήρωσε ακριβά τα σοβαρότατα αμυντικά λάθη του, τις απουσίες σημαντικών παικτών του και την κακή εμφάνιση των κατ’ εξοχήν στελεχών του, οι οποίοι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Η συνολική εικόνα της ομάδας δεν δικαιολόγησε την υψηλή βαθμολογική θέση, που απολάμβανε μέχρι την έναρξη του αγώνα.
Ο Πανκαμαριακός, χωρίς να είναι αισθητά καλύτερος, ευτύχησε να βρει απέναντί του έναν “τσαλακωμένο” αντίπαλο και κέρδισε τον αγώνα, παρ’ ότι βρέθηκε να παίζει επί για ένα 15λεπτο με παίκτη λιγότερο. Εκμεταλλεύτηκε όμως στο έπακρον τα δώρα της άμυνας του Αστέρα, η οποία δέχτηκε σ’ έναν αγώνα όσα τέρματα είχε δεχτεί στους προηγούμενους δεκατέσσαρες (πρωτάθλημα και κύπελλο) αγώνες.
pfnr.jpg
Ο αγώνας ξεκίνησε και με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επικρατήσουν στο κέντρο του γηπέδου, όπου για τον Αστέρα πάλευε κυρίως ο αδειούχος από τη στρατιωτική μονάδα του Μερκούρης..
Στο 24’ ο Πανκαμαριακός έφτασε κοντά στο γκολ στο 24’, αλλά ο Τσιπάς αστόχησε (άουτ) σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Πολύζο,   Στο 30’ σε κόρνερ του Αναγνωστόπουλου η μπάλα έφυγε από τον έλεγχο του τερματοφύλακα Σιετή, που ευθύνεται πάρα πολύ, και ο καραδοκών Καραγιαννίδης πέτυχε  το 1 – 0, γιά τον Αστέρα. Όμως ο Πανκαμαριακός κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, στο 41’, όταν σε χαζό φάουλ του Μερκούρη στο κέντρο του γηπέδου, ο Σπέρτος γέμισε προς την εστία του Φραντζή, ο οποίος “κόλλησε”, ο Γιαννόπουλος αναγκάστηκε να αποκρούσει με κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα αντί προς τα πλάγια έξω, την έστειλε προς το χώρο του πέναλτι και από εκεί μεταξύ συμπαικτών και αντιπάλων ο Ενό  ισοφάρισε το σκορ.
d6no.jpg
Στο δεύτερο ημίχρονο η προσθήκη στο 51’ του αδειούχου από τη στρατιωτική μονάδα του Μπεκιάι, έδωσε δύναμη στην επίθεση του Αστέρα και ανάγκασε τον Πανκαμαριακό να σφίξει την άμυνά του. Και ενώ φαινόταν ότι ο Αστέρας με τα κερδισμένα φάουλ θα είχε τον πρώτο λόγο, στο 65’ σε κόρνερ του Πανκαμαριακού ο Αστέρας δέχτηκε ένα φθηνό τέρμα. Στο χτύπημα του κόρνερ επικράτησε αναταραχή στην άμυνα του Αστέρα, η μπάλα δεν απομακρυνόταν παρά τις διαδοχικές προσπάθειες των αμυντικών και τελικά ο Δεσποτέλης (;) επεχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής , ο Φραντζής δεν έπιασε σταθερά την μπάλα παρά τη σωστή θέση του, και ο Μανώλης από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε ένα εύκολα τέρμα. Ακολούθησε στο 69’ η αποβολή του Σκούρα, που απώθησε βίαια τον Μπεκιάι, μετά από μια δυνατή μεταξύ τους μονομαχία, και στο 74’ ένα φάουλ του Πιλιαφά που βρήκε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Φραντζή.  Στο 80’ σε μια απόκρουση από το χώρο του κέντρου προς την εστία του Αστέρα, ο Φραντζής βγήκε από την περιοχή του να αποκρούσει με τα πόδια προ του Τσιπά, με σταματημένους τους αμυντικούς συμπαίκτες του, αλλά δεν βρήκε την μπάλα, την οποία μετά ο Τσιπάς την έστειλε στην άδεια εστία. Τέρμα για τη συλλογή με τις γκάφες των τερματοφυλάκων.
te9j.jpg
Ο Αστέρας κατάφερε στο 83’ να μειώσει το σκορ με τον Κουτρούλη, που έπιασε ένα ξερό σουτ από το ύψος της περιοχής, μετά από κερδισμένη κεφαλιά πάσα του Μπεκιάι. Στο 86’ όμως ο Μπεκιάι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα σ’ ένα χαζό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου και έτσι στέρησε από τον Αστέρα τις όποιες ελπίδες που είχε λόγω της αριθμητικής υπεροχής και του εκτοπίσματος που αυτός διέθετε στα γεμίσματα στην περιοχή του Πανκαμαριακού.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης, όπως και οι βοηθοί του κ.κ. Μπετσόγλου και Σάνος ήταν πολύ καλοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος, Γιαννόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Μερκούρης (58’ Γκόλγκαρης), Μακρυγιάννης, Κουτρούλης, Καραγιαννίδης (71’ Λιθοξόου), Πρίφτης (51’ Μπεκιάι).
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Σιετής, Τουμπανάκης, Ραχανιώτης, Δεσποτέλης, Σωτηρόπουλος, Σκούρας, Σπέρτος, Ενό, Τσιπάς, Πιλιαφάς, Μανώλης
Έπαιξαν και οι: Καφαντάρης, Παπαργυρίου, Κλουτσινιώτης Ν.
Photo: asterasderveniou.gr