Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πιέζουν τον Ιερώνυμο να κάνει δεκτή την παραίτηση Αμβρόσιου!

Ieronimos-Amvrosios
Πηγή: www.romfea.gr
Να κάνουν δεκτή την παραίτηση που έχει υποβάλλει με επιστολή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος πρότειναν δύο παλαιοί και έμπειροι αρχιερείς στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου!
Οι Μητροπολίτες Καρυστίας Σεραφείμ και Θεσσαλονίκης Άνθιμος, όπως πληροφορείται η Romfea.gr, πρότειναν στον Αρχιεπίσκοπο και τους υπόλοιπους συνοδικούς αρχιερείς να κάνουν δεκτή την παραίτηση που υπέβαλλε πρόσφατα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
Ο 75χρονος ιεράρχης στην επιστολή του είχε υποβάλλει την παραίτησή του (με ανοικτή ημερομηνία) ζητώντας να γίνει δεκτή όταν κάποια στιγμή κριθεί ακατάλληλος να τη διοικήσει και να τη διαποιμάνει με μία προϋπόθεση: να ερωτηθεί προηγουμένως και ο Δήμαρχος της περιοχής.
“Δεν μπορεί να εμπαίζεται η Εκκλησία με επικοινωνιακά τρικ” φέρονται να είπαν οι δύο παλαιοί αρχιερείς και εισηγήθηκαν να γίνει άμεσα δεκτή από τη ΔΙΣ η παραίτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και να οριστεί πάραυτα Τοποτηρητής, όπως προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης.
Προηγήθηκε εκτενής συζήτηση και προβληματισμός επί του θέματος και η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να θέσει προσωρινά την υπόθεση στο συρτάρι μέχρι νεωτέρας.