Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Περιπέτεια στον “αέρα” για τον Σαμαρά

Λαχτάρα στον αέρα! Βλάβη στα όργανα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους
Βλάβη παρουσίασε στα όργανα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα, ένα τέταρτο μετά την απογείωσή του για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
samarasΑυτή την ώρα διεξάγεται έλεγχος στο αεροσκάφος, και μόλις επιτραπεί, αυτό θα αναχωρήσει και πάλι για το Μπακού, όπου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εκδήλωση υπογραφής της έναρξης του Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP και του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην αζερική πρωτεύουσα θα υπογραφεί και η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ , με την παραχώρηση του ποσοστού του ελληνικού δημοσίου στην Socar, μεταξύ του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου και του Προέδρου της Socar κ. Ρόβναγκ Αμπντουλάγιεφ, παρουσία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ και του Έλληνα Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης.
Αύριο ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή υπογραφής της έναρξης του αγωγού TAP, μαζί με τους ομολόγους του από Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στα εγκαίνια της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης και ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου.