Η Φωνή της Ρωσίας 

Κύριε Μιχαλολιάκο, πώς σας φαίνεται, μειώθηκε ή αυξήθηκε η υποστήριξη του κόμματός σας από το εκλογικό σώμα μετά τη σύλληψη των ηγετών της Χρυσής Αυγής;
- Αυξήθηκε και αυτό προκύπτει από όχι μία, αλλά από πολλές δημοσκοπήσεις και πολιτικές έρευνες οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και παρουσιάστηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας. Ο Ελληνικός Λαός αντιστάθηκε με σθένος στην πλύση εγκεφάλου από τα μίντια της ξενόδουλης εξουσίας.
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με την Χρυσή Αυγή, σχετίζεται άμεσα με την εντολή του πρωθυπουργού Σαμαρά. Υπάρχει κάποια πολιτική πτυχή στην υπόθεση κατά της Χρυσής Αυγής;
- Όχι απλά υπάρχει πολιτική πτυχή, υπάρχει μόνο πολιτική πτυχή! Κανένα στοιχείο δεν αποδεικνύει αυτήν την τερατώδη κατηγορία εναντίον του κόμματός μας ότι είμαστε "εγκληματική οργάνωση". Δεν είναι τυχαίο ότι η σύλληψη η δική μου έγινε όταν ο πρωθυπουργός Σαμαράς βρισκόταν στις ΗΠΑ όπου κατά την εκεί παραμονή του με δηλώσεις του, κόμπαζε για την δίωξη της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε δώσει προσωπική εντολή και πίεσε την Δικαιοσύνη για τις προφυλακίσεις μας.
Πώς βλέπετε τις προοπτικές της ποινικής διαδικασίας ενάντια σε σας και τους συναδέλφους σας στο κόμμα;
- Εάν αφήσουν τελικά την Δικαιοσύνη να αποφασίσει σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, τότε είναι βέβαιο ότι μας περιμένει μια πανηγυρική αθώωση. Εάν έχουμε μία δίκη σαν αυτές που έκανε ο Στάλιν με τον Βισίνσκι και τον Μπέρια, τότε όλα μπορούν να συμβούν… Μέχρι στιγμής πάντως κανένα στοιχείο δεν υπάρχει ότι η Χρυσή Αυγή ένα νόμιμο κόμμα που συμμετείχε σε εκλογές, υπήρξε ποτέ εγκληματική οργάνωση! Είναι σε όλες τις περιπτώσεις μία πολιτική δίωξη.
Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού και σε αρκετά μεγάλο βαθμό και του δυτικού Τύπου κατηγορούν συχνά την Χρυσή Αυγή για «νεοναζισμό». Είναι κατά την άποψή σας η Χρυσή Αυγή νεοναζιστικό κόμμα;
-Όχι κατηγορηματικά όχι. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα Εθνικιστικό Κίνημα, αντικαπιταλιστικό και ενάντιο στο να είναι η Ελλάδα ένα προτεκτοράτο του αγγλοσαξωνικού ιμπεριαλισμού. Αυτό δεν μας συγχωρούν και από κει και πέρα το να μιλάμε για ναζισμό και νεοναζισμό ανήκει στην Ιστορία. Όλα αυτά τέλειωσαν το 1945. Είναι γεγονός πάντως ότι τα μεγάλα μίντια των ΗΠΑ και της Αγγλίας κυρίως έχουν συκοφαντήσει αισχρά την Χρυσή Αυγή.
Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν σοβαρά ότι στις επόμενες εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κόμματα των Ευρωσκεπτικιστών μπορούν να πάρουν περίπου το 30% των εδρών. Πώς αξιολογείτε τις πιθανότητες της Χρυσής Αυγής στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014;
- Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων ξυπνά και δεν θέλει την Ευρώπη υποτακτικό και δούλο της αμερικανικής πολιτικής. Ενάντια σε αυτή την Ευρώπη μάχονται τα κόμματα των Ευρωσκεπτικιστών. Θέλουμε μία άλλη Ευρώπη στην οποία δεν μπορεί παρά να ανήκει και η Ρωσσία. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις Ευρωπαϊκές εκλογές μπορεί να είναι από δεύτερο έως και πρώτο κόμμα. Αυτές τις δημοσκοπήσεις έχουν στα χέρια τους και για αυτό τον λόγο με έβαλαν φυλακή οι ψευτοδημοκράτες υπηρέτες των συμφερόντων της Αμερικής και του ΝΑΤΟ!
Υπάρχει άραγε κάποια σύνδεση μεταξύ της ποινικής σας υπόθεσης και των επικείμενων εκλογών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
- Ασφαλώς και υπάρχει άμεση σύνδεση και όχι μόνο αυτών των εκλογών, αλλά και των δημοτικών εκλογών. Διαπίστωσαν την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής και για αυτό το λόγο ξαφνικά ανακάλυψαν ότι είμαστε "εγκληματίες"! Είναι πρώτη φορά στην πολιτική ζωή της Ελλάδος που με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού της χώρας επιχειρείται η εξόντωση ενός πολιτικού του αντίπαλου!
Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει θυσιαστεί στο βωμό του ευρωπαϊκού νομίσματος», προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ υποστήριξε τα χρήματά του το «πραξικόπημα κατά του ελληνικου λαού». Συμφωνείτε με αυτή την άποψη;
- Συμφωνώ απολύτως. Ό,τι έχει συμβεί εις βάρος της χώρας μας τα τελευταία χρόνια είναι ένα πραξικόπημα, το οποίο από πλευράς οικονομικής έκανε χειρότερα τα πράγματα για την Ελλάδα απ᾽ότι ήσαν πριν.
Μπορεί να θεωρούμε σωστή τη θεωρία σύμφωνα με την οποία οι ενέργειες του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια της όξυνσης της οικονομικής κρίσης, συνέβαλε στο ανέβασμα του επιπέδου δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής;
- Ασφαλώς και συνέβαλαν στην δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής όλα αυτά. Γιατί η Χρυσή Αυγή ήταν σταθερά ενάντια στο να τεθεί η εθνική μας οικονομία κάτω από την εξουσία του ΔΝΤ και των άλλων ξένων.
Κατά τα τελευταία μερικά χρόνια, πάρα πολλοί γνωστοί πολιτικοί και οικονομολόγοι συνέστησαν στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και να επαναφέρει τη δραχμή για την εξασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης. Τέτοιες συστάσεις δόθηκαν, π.χ. από τον κορυφαίο οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπινί, τον Σουηδό υπουργό Οικονομικών Άντερς Μποργκ και τον τότε Πρόεδρο της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους. Γιατί η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στη διατήρηση του ευρώ χωρίς να υπολογίζει το κόστος;
- Αποτελεί Ιδεολογικό και πολιτικό μας στόχο η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση εθνικής ελευθερίας. Όμως, για να φύγουμε από το ευρώ πρέπει οι Ευρωπαίοι να μας αποζημιώσουν γιατί προς χάριν του ευρώ καταστράφηκαν βασικές δομές της εθνικής μας οικονομίας.
Ποιές, κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να είναι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση; Πώς βλέπετε την επιθυμία τέτοιων πολιτικών, σαν του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να μετατραπεί η ΕΕ σε ένα κεντρικό, ομοσπονδιακό κράτος;
- Η Ευρώπη που οραματίζεται ο Μπαρόζο είναι μ ία ένωση οικονομική και τίποτε άλλο. Σε μια τέτοια Ευρώπη δεν πιστεύουμε.
Τι σχέσεις θα θέλατε να δείτε ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία;
- Οι σχέσεις της Ελλάδος με την Ρωσσία είναι ισχυρές από πλευράς ιστορικής και γεωπολιτικής. Η Ελλάδα και η Ρωσσία είναι φυσικοί σύμμαχοι. Η Ελλάδα θα έπρεπε να δώσει την διέξοδο στην Ρωσσία προς τις θερμές θάλασσες και σε αντάλλαγμα να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια. Αντίθετα με αυτή την προοπτική λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες η πολιτική εξουσία στην Ελλάδα που έχει καταστήσει την χώρα μας προτεκτοράτο των ΗΠΑ και των πλουτοκρατών συμμάχων τους στην Ευρώπη.
Πώς βλέπετε το μέλλον της Ελλάδας από μακροπρόθεσμη άποψη και ποιό θα είναι για την Ελλάδα το 2014;
- Είναι βέβαιο ότι το 2014 θα είναι μία ακόμη δύσκολη χρονιά για τον Ελληνικό Λαό. Καμμία ανάπτυξη δεν υπάρχει, η φτώχεια και η ανεργία μεγαλώνουν. Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα, ευρίσκεται σε ένα σημαντικά στρατηγικό σημείο του κόσμου και εάν ήταν ελεύθερη και ανεξάρτητη πράγμα για το οποίο αγωνιζόμαστε, θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να έχει λαμπρό μέλλον. Προϋπόθεση όμως για αυτό είναι να σταματήσει να είναι προτεκτοράτο των ξένων και να έχει έναν έντιμο σύμμαχο με κοινά συμφέροντα όπως είναι η Ρωσσία με την οποία Ρωσσία μας συνδέει κάτι βαθύτερο από τα γεωπολιτικά συμφέροντα, η Ορθοδοξία.
Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθύνω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου στο αδελφό Ρωσσικό Ἐθνος. Με την βοήθεια του οποίου οι Έλληνες κέρδισαν την ανεξαρτησία τους με αφορμή τον ρωσσοτουρκικό πόλεμο το 1829.

* Οι απόψεις της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/2013_12_16/255918654/

 http://greek.ruvr.ru