Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Συνεπής… στο ραντεβού του ο Ολυμπιακός 3-1 την Άντερλεχτ! Του βγήκε η ψυχή, αλλά πήγε στους «16»!


Σαβι-όλα για πάρτη σου
Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε… Άγγλος στο ραντεβού του με τα… αστέρια του Champions League, έπειτα από ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς νίκησε με 3-1 την Άντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης», έφτασε τους 10 βαθμούς και πανηγύρισε την πρόκριση για τους «16»  του Champions League!.
Χρειάστηκε να χαθούν δυο πέναλτι (!) να δώσει κι ένα τρίτο ο Σταρκ στις καθυστερήσεις και να φύγει ο Προτό με κόκκινη στα αποδυτήρια, που είχε κατεβάσει ρολά, για να έρθει με κόπο και αίμα η πρόκριση απέναντι στους αδιάφορους Βέλγους που πάλεψαν το ματς σαν σκυλιά!
Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν σε μεγάλη μέρα τον Σαβιόλα, που σημείωσε και τα δυο γκολ, είδαν τον Προτό να τους λέει «όχι» σε δυο εκτελέσεις πέναλτι (50' Σαβιόλα, 71' Βάις), ενώ πραγματοποίησε και σωρεία επεμβάσεων κρατώντας την αδιάφορη Αντερλεχτ στο παιχνίδι ως το φινάλε, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 49'! Στο ύψος του κι ο Ρομπέρτο, που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Στο 88' οι Βέλγοι έμειναν με 9 παίκτες, λόγω αποβολής του Ενσακαλά και στο 90+2' ο Προτό αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Βάις εντός περιοχής!
Η Αντερλεχτ είχε κάνει τις αλλαγές της και κάτω από τα γκολπόστ έκατσε ο Μίτροβιτς, με τον Τσόρι να σφραγίζει τελικά την πρόκριση διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο 90+3'!

Η ανάπτυξη του Ολυμπιακού αν και δεν είχε μεγάλη… φαντασία ήταν καλή και η ομάδα του Μίτσελ απείλησε μόλις στο 2' με τον Κάμπελ να σουτάρει, τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ενσακαλά, όμως ο Σταρκ δεν είδε παράβαση.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για το γκολ, με τον Κάμπελ να είναι εξαιρετικός και να ταλαιπωρεί τους αντιπάλους του. Δυο φάουλ σε καλό σημείο από τον άξονα πέρασαν ανεκμετάλλευτα, καθώς και τα κόρνερ.
Με τη μπάλα κάτω, οι Πειραιώτες απείλησαν περισσότερο, με τον Σαβιόλα να αλλάζει εξαιρετικά σε μία από αυτές τη μπάλα με τον Φουστέρ, να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή και να πλασάρει λίγο άουτ σημαδεύοντας την απέναντι γωνία.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όμως, η κυριαρχία του Ολυμπιακού επιβεβαιώθηκε. Ο Φουστέρ σούταρε από τον άξονα, η μπάλα κόντραρε και με τον Προτό να έχει πέσει για να μπλοκάρει, ο Σαβιόλα έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε από αριστερά στην περιοχή κι αυτή τη φορά δεν αστόχησε, σημαδεύοντας σωστά στην απέναντι γωνία!


Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δέχτηκε ένα γκολ που δεν επιτρέπεται σε τέτοιο επίπεδο. Με το ημίχρονο να φτάνει στο φινάλε, η Αντερλεχτ βγήκε στην κόντρα με τρεις παίκτες την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν ανέβει για κόρνερ, ο Πρατ έσπασε τη μπάλα στον Κλίεσταν κι αυτός χωρίς να… ιδρώσει έκανε προ κενής εστίας το 1-1 στο 39'…
Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, καθώς στο 45' χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Κάμπελ μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έδωσε φάλτσο στη μπάλα, όμως αυτή βρήκε σε πόδι αμυντικού και πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Προτό για να περάσει κόρνερ.


Φουριόζος μπήκε και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός που έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ! Ο Μασάντο σούταρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κουγιατέ, ο Σταρκ έδωσε το πέναλτι, όμως ο Σαβιόλα νικήθηκε από τον Προτό και το χτυποκάρδι παρέμεινε!
Παίζοντας με 10 η Αντερλεχτ λίγο έλειψε να κάνει ροντέο το ματς έπειτα από τραγικό λάθος του Σάμαρη, όμως οι υπόλοιποι πρόλαβαν τον Ναζάρ.


Ο Σαβιόλα που έκανε εξαιρετικό ματς, πήρε τελικά το αίμα του πίσω! Προσπάθεια του Χολέμπας από αριστερά, ο Φουστέρ έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από απομάκρυνση, σούταρε κι ο Σαβιόλα στην πορεία της πετάχτηκε και με προβολή έκανε το 2-1 στο 58' βάζοντας… φωτιά στο Καραϊσκάκη!
Η Αντερλεχτ δεν είχε τίποτα να χάσει κι ευτυχώς που υπήρχε ο… Αγιος Ρομπέρτο! Ο Ισπανός έκανε εξαιρετική απόκρουση στο 67' σε σουτ του Ζιλέ και κράτησε τον Ολυμπιακό σε τροχιά πρόκρισης!
Στο 71' το ματς θα μπορούσε να τελειώσει, καθώς ο Βάις ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ενσακαλά, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, όμως ο Προτό το έπιασε κι αυτό! Αυτή τη φορά με τα πόδια με τον Σλοβάκο να σημαδεύει κέντρο!
Στο 73' ο κίπερ των Βέλγων έκανε άλλη μια τεράστια απόκρουση, διώχνοντας το σουτ του Ολαϊτάν, ενώ οι Βέλγοι συνέχισαν να επιτίθενται μην έχοντας τίποτα να χάσουν.
Το καρδιοχτύπι κράτησε ως το φινάλε του αγώνα με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τελικά την πρόκριση στους «16» του Champions League σ' ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Χολέμπας, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο (53' Βάις), Φουστέρ (89' Εντινγκά), Σαβιόλα (61' Ντομίνγκες), Κάμπελ, Ολαϊτάν
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Ενσακαλά, Κουγιατέ, Εμπεμπά, Βάντεν Μπόρε (73' Ατσεαμπόνγκ), Μιλιβόγιεβιτς (53' Νιούτινκ), Πρατ (82' Τιέλεμανς), Κλίεσταν, Ζιλέ, Ναζάρ, Μίτροβιτς