Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Νικολάκου για δήλωση Πετράκου «Να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα»



Τη δήλωση του Βουλευτή Μεσσηνίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Σύριζα κ. Θανάση Πετράκου σχολίασε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
«Τις πραγματικές του επιδιώξεις «για συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ» αποκάλυψε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Σύριζα κ. Πετράκος με τη σημερινή του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας στη Βουλή.
Την ίδια ώρα που η χώρα καταβάλλει την ύστατη εθνική προσπάθεια να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Πετράκος, ως ένθερμος θιασώτης και υποστηρικτής της δραχμής, προκρίνει την επιλογή του Grexit κόντρα στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Κόμματός του, κόντρα στη βούληση του συνόλου του πολιτικού κόσμου, όπως αυτή εκφράστηκε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, και κόντρα στη βούληση των πολιτών όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα.
Προξενεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση ότι ο κ. Πετράκος με την άποψή του αυτή ταυτίζεται με τις απόψεις πολέμιων της χώρας και ακραίων ευρωσκεπτικιστών, όπως της Μαρί Λεπέν και του Νάιτζελ Φάραντζ.
Οφείλει αν διαθέτει το ελάχιστο της πολιτικής υπευθυνότητας που αντιστοιχεί στη θέση ευθύνης που του εμπιστεύτηκαν οι Μεσσήνιοι πολίτες να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, γιατί δεν του έδωσαν καμία εντολή για επιστροφή στη δραχμή.
Η θέση της χώρας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης αποτελεί διαχρονικά αδιαμφισβήτητη εθνική στρατηγική επιλογή με οικονομική, πολιτική, κοινωνική και γεωστρατηγική σημασία».