Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου έως το Δερβένι συζήτησαν σε σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Π.Α.Π.ΕΝ. ο Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος και ο Αν. Υπουργός Γιάννης Τσιρώνη

Εμφάνιση Ypourgeio 09.07.15.JPGΣε συνέχεια της από 2 Ιουλίου 2015 επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Π.Α.Π.ΕΝ. κ. Γιάννη Τσιρώνη, και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων και φορέων της πόλης, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος επισκέφθηκε εχθές, Πέμπτη 9 Ιουλίου το Υπουργείο Π.Α.Π.ΕΝ. στην Αθήνα.
Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αν. Υπουργού κ. Γ. Τσιρώνη και αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και του Αντιδημάρχου κ. Μάνου Αλογογιάννη και του Επιστημονικού Συνεργάτη κ. Λάμπρου Μπούκλη, συζητήθηκαν διεξοδικότερα τα θέματα που είχαν τεθεί στην πρώτη σύσκεψη και αφορούσαν κατά κύριο λόγο:

Την επέκταση και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού σε τριτοβάθμιας επεξεργασίας
Την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου έως το Δερβένι (έργο ενταγμένο από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και χαρακτηρισμένο ως εμπροσθοβαρές)
Τη δημιουργία εγκαταστάσεων για τη βιολογική επεξεργασία των στραγγιδίων στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου
Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών και των σοβαρών επιπτώσεων που έχει επιφέρει στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στα όρια του Δήμου και
Την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Δήμου.

Για τα θέματα αυτά, ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό σε σχέση με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των εμπλεκομένων υπηρεσιών, και ζήτησε την αρωγή του ιδίου και των Υπηρεσιών του Υπουργείου, αλλά και τη διαμεσολάβηση σε άλλους θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου για την προώθηση και επίλυσή τους.

Επιπροσθέτως κατατέθηκε, εχθές, σχέδιο δράσης 10 συγκεκριμένων βημάτων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων (απορριμμάτων) του Δήμου, με σκοπό την ένταξή του σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπ.Π.Α.Π.ΕΝ.


Ο Υπουργός κ. Τσιρώνης, στο ίδιο άριστο πνεύμα συνεργασίας με την πρώτη συνάντηση, διαβεβαίωσε για τη συνδρομή του ιδίου, αλλά και των υπηρεσιακών στελεχών και συνεργατών του, στη διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων που άμεσα μπορούν να προχωρήσουν, στην επιτάχυνση των διαδικασιών, την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, αλλά και τη χρηματοδότηση των εγκεκριμένων ήδη έργων.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για τη συμβολή του, δεσμεύθηκε για την έγκαιρη ενημέρωσή του για οποιαδήποτε εξέλιξη και συμφώνησαν για μια νέα συνάντηση τον επόμενο μήνα.



Εκ του Γραφείου Τύπου