Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΝΤΡΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΝΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από την Μαρία Σπυράκη και τον Γιώργο Κύρτσο συναντήθηκε διαδοχικά με τον Πρόεδρο  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο για το ευρώ και τη Νομισματική Ένωση, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο για το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ των 35 δις ευρώ για την Ελλάδα, Γιούρκι Κατάινεν.


Στις συναντήσεις με τον Πρόεδρο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις τονίστηκε εκ μέρους των ευρωβουλευτών η σταθερή και αταλάντευτη προσήλωση των Ελλήνων στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως υπογραμμίστηκε είναι ο σταθερός ευρωπαϊκός πυλώνας της ελληνικής πολιτικής ζωής και εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας.
Υπογραμμίστηκε, επίσης, η επιτακτική ανάγκη να υπογραφεί άμεσα συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, να αποκατασταθεί η ομαλότητα και να οδηγηθεί η Ελλάδα σε ένα πλαίσιο οικονομικής σταθερότητας.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, διαβεβαίωσε τους Έλληνες ευρωβουλευτές ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και να δοθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Στη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο  Γιούρκι Κατάινεν η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Αναπτυξιακό Σχέδιο Γιούνκερ που θα χορηγήσει 35 δις στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και θα τονώσει την πραγματική οικονομία βγάζοντας την οριστικά από την ύφεση. Ένα σχέδιο που επικεντρώνεται στην Ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στην μείωση της ανεργίας.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Κύρτσος που τον συνόδευαν τόνισαν την υποχρέωση της χώρας μας να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει στην ελληνική οικονομία το σχέδιο Γιούνκερ και ζήτησαν από τον κ. Κατάινεν να εξετάσει τη δυνατότητα οι εκταμιεύσεις, λόγω της ιδιαιτερότητας και των κρίσιμων στιγμών που διέρχεται η χώρα, να έχουν άμεσο και εμπροσθοβαρή χαρακτήρα.