Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

«Όχι» από την Ραχήλ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ραχήλ Μακρή, λέγοντας με τρεμάμενη φωνή ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή άνοιξε τον εσωκομματικό χορό των καταψηφίσεων στην πρόταση συμφωνίας που κάνει η Κυβέρνηση στους θεσμούς.

Η Ραχήλ Μακρή αφού επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις, τους «καναλάρχες», τα «κακά» ΜΜΕ και με αναφορές στον Γέρο του Μοριά διαφοροποιήθηκε λέγοντας «η εντολή που ζητάτε δεν γίνεται να υπερβεί την εντολή των εκλογών ή του δημοψηφίσματος. Με την δική ψήφο δεν θα επιτρέψω να μειωθούν συντάξεις.. Δεν σας εξουσιοδοτώ να ολοκληρώσετε το ξεπούλημα των λιμανιών, του Ελληνικού και μια σειρά από άλλες ιδιοτικοποιήσεις. Η όποια εξουσιοδότηση θα πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης . Σας ζητώ έστω την ύστατη στιγμή να διαπραγματευτείτε με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ . Δεν θα ψηφίσω προτάσεις που ταυτίζονται με αυτές του Γιούνκερ.»


«Δεν θα δώσω έγκριση σε προτάσεις που στο 80% ταυτίζονται με τις προτάσεις του Γιούνκερ», είπε η ίδια και κατέληξε, απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών: "Δεν θα ψηφίσω για τη μείωση της σύνταξης των γερόντων και το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων μέσω των ιδιωτικοποιήσεων".

«Καλούμαστε να επικυρώσουμε μια διαπραγμάτευση που δεν δύναται να υπερβεί την εντολή, ούτε αυτήν των εκλογών, ούτε αυτήν του Δημοψηφίσματος . Όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν θα σας επιτρέψω να βρείτε άλλοθι στο να μειωθούν οι συντάξεις των γερόντων, να αυξηθεί ο φόρος ακινήτων. Δεν θα σας εξουσιοδοτήσω να ολοκληρώσετε το ξεπούλημα των αεροδρομίων , του ΑΔΜΗΕ. Η όποια εξουσιοδότηση θα πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Θα ψηφίσω όχι στην έγκριση ενός πακέτου που το 80% ταυτίζεται με το πρόγραμμα του κ. Γιούνκερ».

Η κυρία Ραχήλ Μακρή με εμφανές εθνικό και συγκινητικό τόνο στην φωνή της, έδειξε ότι είναι έτοιμη να ετοιμάσει «βαλίτσες» από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όπως είπε ο Κολοκοτρώνης στον Αγώνα δεν συλλογιστήκαμε ότι δεν είχαμε άρματα… Η Ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη που οι πολίτες έδειξαν πως την διαθέτουν (!) Δεν ξέρω εάν την διαθέτετε εσείς