Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Βενιζέλος: “Να κλείσουμε συμφωνία και να προχωρήσουμε”

Βενιζέλος: “Να κλείσουμε συμφωνία και να προχωρήσουμε” 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα πρέπει να κλείσει τη συμφωνία το συντομότερο δυνατό και στη συνέχεια να επικεντρωθούν όλοι στο πως θα βγει η Ελλάδα από την κρίση και το αδιέξοδο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να κλείσει τη συμφωνία, να μην χαθεί άλλος χρόνος και στη συνέχεια όλοι να στρέψουν την προσοχή τους στον τρόπο που θα βγει η χώρα από την κρίση.

“Λέγαμε πάντα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, να παραμείνει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας, αποδεχόμενοι μία συμφωνία, η οποία είναι η λιγότερο επώδυνη για τους πολίτες και την οικονομία”, δήλωσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Δυστυχώς το χαμένο πεντάμηνο έχει τεράστιο κόστος. Και το τελευταίο δεκαήμερο με το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών έχει ανεβάσει το κόστος στα ύψη. Ενώ θα κλείναμε συμφωνία με το mail Χαρδούβελη, το οποίο κινείτο στο 1 δισεκατομμύριο, τώρα έχουμε φτάσει στην ανάγκη μέτρων, τα οποία πλησιάζουν στα 12 ίσως και 13 δισεκατομμύρια. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο μεγάλη είναι η διαφορά και πόσο μεγάλη είναι η οπισθοχώρηση”, πρόσθεσε.

“Παρόλα αυτά, επειδή κάθε μέρα που περνάει ανεβάζει τον λογαριασμό, πρέπει να κλείσουμε τη συμφωνία και να προχωρήσουμε, ώστε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και το αδιέξοδο, ακυρώνοντας την πλαστή διάκριση σε δήθεν "αντι-μνημονιακούς" και δήθεν "μνημονιακούς".

Είναι κατανοητό, πλέον, ότι όσα λεγόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια, όλα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά, ήταν απλά ψέματα, ήταν μία παραπλάνηση, μία μυθολογία. Γι' αυτό, λοιπόν, εμείς θα βοηθήσουμε στο πλαίσιο της εθνικής ευθύνης μας και λέγοντας πάντα την αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την δική του ευθύνη και η ευθύνη που του αναλογεί είναι μεγάλη» κατέληξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ