Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ




Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, έκανε την εξής δήλωση μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ:

"Με τους συναδέλφους ευρωβουλευτές κα. Μαρία Σπυράκη και κ. Γιώργο Κύρτσο, ολοκληρώσαμε τις επαφές μας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κο Γιούνκερ, και τους αντιπροέδρους κο Κατάινεν και κο Ντομπρόβσκις που είναι αρμόδιοι για το  αναπτυξιακό πακέτο των 35 δις Ευρώ και την παραμονή της χώρας μας στο Ευρώ και την Ευρωζώνη.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι σημαντικών εξελίξεων.  Η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια. Οι Έλληνες αναγνωρίζουν πως ενωμένοι πρέπει να ατενίσουν το μέλλον.

Νομίζω ότι σήμερα η Ελληνική Βουλή, η Ελλάδα, η ελληνική κοινωνία ομόθυμα και με μια φωνή πρέπει να στείλουμε μια απάντηση και μια πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ευρωπαϊκή 'Ένωση.  Νομίζω ότι αυτή η πρόταση θα γίνει  αποδεκτή μόνο όταν οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.

 Ελπίζουμε για το καλύτερο αυτό το Σαββατοκύριακο. Ελπίζουμε η Ελλάδα να βρει το δρόμο της ασφάλειας και της ισορροπίας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση."