Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

H κεντρική προεκλογική ομιλία Σαμαρά : Άνοιγμα στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους - "Αυτά που σχεδιάζεις κύριε Τσίπρα να τα ξεχάσεις"

Σαμαράς: Οι αναποφάσιστοι θα δώσουν τη νίκη στη ΝΔ
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην τελευταία προεκλογική του ομιλία στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do, μίλησε για την αισιοδοξία στη Νέα Δημοκρατία για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και την ανατροπή των δημοσκοπικών ευρημάτων, που δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Αντώνης Σαμαρας κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν τα κόμματα και να μιλήσουν για την πατρίδα. Μίλησε για το πακέτο Ντράγκι και του Γιούνκερ, λέγοντας πως ενώ στην Ευρώπη βρέχει χρήματα, κάποιοι, εννοώντας ΣΥΡΙΖΑ, παραγγέλνουν ομπρέλες.  

Δήλωσε σίγουρος πως τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται τη ρευστότητα και τις επενδύσεις και κόβουν από τους νέους ανθρώπους την προοπτική να βρουν εργασία. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία κράτησε όρθια την Ελλάδα και εξάλειψε τα ελλείμματα της χώρας.
Μίλησε για τις επενδύσεις που συνεχώς έρχονται, για την ανεργία που κάθε μήνα έστω και οριακά μειώνεται και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τη χώρα στις εκλογές, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κίνηση.

Κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ πως απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη τη χώρα, λέγοντας πως το 'ατυχημα του Αλέξη Τσίπρα δεν θα το αφήσουμε να συμβεί". Αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη περί θανάτου, λέγοντας πως με αυτές τις κινήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μία αναδρομή του κυβερνητικού έργου, μιλώντας για όλα εκείνα τα μέτρα που πάρθηκαν και τα οποία μερικώς ανακούφισαν τον ελληνικό λαό, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει όλα αυτά που καταργήθηκαν, όπως τις συντάξεις μαϊμού, τα πλαστά πτυχία, υπογραμμίζοντας "όλα τα προνόμια που έχασαν οι Φωτόπουλοι εκείνοι θα τα ξαναφέρουν".

Για τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως τώρα θα αρχίσουν οι φοροελαφρύνσεις, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να αλλάξει τη φορολογία χτυπώντας τη μεσαία τάξη.

Προανήγγειλε σταδιακή μείωση του ΦΠΑ και του ΦΠΑ στην οικοδομή που αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας. Μάλιστα, οπως είπε σκοπός του είναι την επόμενη τετραετία η Ελλάδα να έχει από τους πιο χαμηλούς συντελεστές στην Ευρώπη.

Για την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να πάρει υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, το ΣΔΟΕ και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ο κ. Σαμαράς άστραψε και βρόντηξε λέγοντας "αυτά να τα ξεχάσεις κύριε Τσίπρα, αυτά να τα ξεχάσεις, αυτά γίνονται στη Βόρεια Κορέα".
To κλειστό γήπεδο είναι κατάμεστο από ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ με την είσοδο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή άρχισαν τα συνθήματα και το χειροκρότημα.