Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Μάχη ψήφο, ψήφο για μεγάλα ονόματα που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής

Μάχη ψήφο, ψήφο για μεγάλα ονόματα που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής

Μάχη ψήφο ψήφο δίνουν οι γαλάζιοι υποψήφιοι στη Β Αθήνας αφού η δεύτερη θέση που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, θα συμπαρασύρει και μεγαλοϋπουργούς και βαριά ονόματα εκτός κοινοβουλίου. Στην καλύτερη περίπτωση η Νέα Δημοκρατία εαν είναι τελικά δεύτερη, θα εκλέξει απο εφτά έως εννέα βουλευτές. Οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων θα είναι τόσο οριακές που μπορεί και λίγες ψήφους κάποιος να χάσει το τρένο της επανεκλογής. Εξάλλου όλα τα επιτελεία μελετούν προσεκτικά τα δημοσκοπικά ευρήματα και αναπροσαρμόζουν την τακτική τους έως την τελευταία στιγμή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως κρατάει τις δυνάμεις του με τον Ευάγγελος Μειμαρακη,Μιλτιαδη Βαρβιτσιώτη και το Νίκο Δένδια να κονταροχτυπιούνται για τη δεύτερη θέση. Τα τελευταία 24ωρα όμως φαίνεται πως χανει έδαφος ο Αδωνις Γεωργιαδης που οι δημοςκοπηςεις των προηγούμενων ημερών των έδειχναν ψηλά ενω ο Κωστής Χατζηδάκης ακολουθεί κατά πόδας. Ο Μάκης Γιακουμάτος, ο Γιάννης Μιχελάκης και η Σοφία Βούλτεψη δίνουν τα πάντα για να κλειδώσουν την έδρα. Ενω απο την αλλη ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Άννα Καραμανλή, και η Άννα Ασημακοπούλου κινούνται στην... κόψη του ξυραφιου. Πιο πίσω φαίνεται πως είναι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Τάνια Ιακωβίδου και η Κατερίνα Παπακώστα.

Στην Ά Αθήνας η κατάσταση ειναι λίγο πιο ξεκάθαρη, αφού ο Βασίλης Κικίλιας φέρεται να ειναι πρώτος εστω και οριακά με την Όλγα Κεφαλογιάννη να ακολουθεί. Η Ντόρα Μπακογιάννη όμως τα τελευταία 24ωρα κανει ολική αντεπίθεση ενω ο Νικήτας Κακλαμάνης " πίεζει " τους τρεις πρώτους.

Η Φωτεινή Πιπιλή αποτελεί αστάθμητο παράγοντα ενω ο Θάνος Πλεύρης κυνηγάει τουλάχιστον την πέμπτη θέση. Πίσω ακολουθεί ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και ο Βασίλης Αξιώτης.

Τέλος στην Περιφέρεια Αττικής παρα την υψηλή διεισδυτικότητα του Μάκη Βορίδη η έκπληξη μπορεί να έρθει από την Γεωργία Μαρτίνου την οποία οι τελαυταιες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις την φέρνουν στη πρώτη θέση ενω πιο πισω με διαφορά βρίσκονται ο Θανάσης Μπούρας και ο Γιώργος Βλάχος.

Μάχη στήθος με στήθος δίνεται και στην Α' Πειραιά με τον νεαρό Κωστα Κατσαφάδο να προηγείται σταθερά του πρώην υπουργού Κων/ νου Αρβανιτοπουλου. Ενω πιο ξεκάθαρα ειναι τα πράγματα στη Β' Πειραιά όπου η έδρα θα παιχτεί για αλλη μια φορά ανάμεσα στους ...γερόλυκος Γιαννη Τραγάκη και Τάσο Νερατζη με τον αντιπρόεδρο της Βουλης να έχει σαφές προβάδισμα. 


Θοδωρης Δαφέρμος/ newsit.gr