Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Νικόλαος Ταγαράς: Ο Πολιτικός Μηχανικός, ο Δήμαρχος, ο Νομάρχης, ο Βουλευτής, ο Υπουργός ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ


ΑΡΘΡΟ του Γιώργου Ναστούλη

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία, με τη πολιτική και τη δημόσια γενικότερα ζωή της Κορινθίας και της υπόλοιπης Ελλάδας, είχα και έχω την τύχη να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους.
Κάποιοι έμειναν ως απλές γνωριμίες, για κάποιους όμως, έχω συγκεκριμένη θέση και άποψη να καταθέσω.
Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Ταγαράς.

Ο Πολιτικός Μηχανικός, ο Δήμαρχος, ο Νομάρχης, ο Βουλευτής, ο Υπουργός.
Ο άνθρωπος που όλοι του μιλάνε και τον χαιρετάνε με το μικρό του όνομα, ο Νικόλας ή ο Νομάρχης μας για οκτώ χρόνια.
Το Χιλιομόδι και η Τενέα τoν ξέρουν σαν τον Δήμαρχο που έφτιαξε το Δημαρχείο, το γήπεδο, το κλειστό Γυμναστήριο, δρόμους, παιδικούς σταθμούς, που διεκδίκησε για το χωριό του.
Η Κορινθία τον ξέρει καλά σαν τον Νομάρχη των μεγάλων έργων.
Ασωπός, Πιτσά, Υδροδότηση Κορίνθου, δρόμοι, γήπεδα (όπως της γειτονιάς μου στο Συνοικισμό Κορίνθου), σχολεία ( το ειδικό σχολείο στην Κόρινθο, τα σχολεία τα ολοήμερα σε όλη την Κορινθία ) το Χιονοδρομικό κέντρο στη Ζήρεια, το Κάστρο του Ακροκορίνθου (που ο Ταγαράς το παρέδωσε φωτισμένο στο τότε Υπουργείο Πολιτισμού) και αφού είπα πολιτισμού, να θυμηθούμε πως για οχτώ χρόνια η Κορινθία έγινε το κέντρο του πολιτισμού με πολλές και σπουδαίες εκδηλώσεις σε όλο το νομό και στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Εξαμίλια.
Ο Νίκος Ταγαράς σαν Νομάρχης, δεν χώρισε τους ανθρώπους σε κόμματα και χρώματα, είχε τις πόρτες της Νομαρχίες ανοιχτές για όλους και όχι μόνο για εμάς τους δημοσιογράφους.
Σαν Υπουργός, μέσα σε 9 μήνες μόνο, πέρασε τέσσερα σημαντικά Νομοσχέδια από τη Βουλή και κατάφερε μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να πάρουν όλοι ανεξαιρέτως οι Δήμοι της Κορινθίας, έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών, αναπλάσεων.
Έργα για το Νοσοκομείο Κορίνθου.
Νομοθετικά έργα για την στήριξη των κτηνοτρόφων, των αγροτών, των κυνηγών των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των πολύτεκνων.
Έργα και νόμους που προσελκύουν επενδυτές και δημιουργούν θέσεις εργασίας.
Η παρουσία και η συμβολή του ήταν σημαντική στο να προχωρήσει το έργο του Ασωπού, του Ξηριά και του Αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι.
Όσα χρόνια δημοσιογραφώ, έχω την εικόνα του Νίκου Ταγαρά να τρέχει και να διεκδικεί έργα για την Κορινθία αλλά και σαν Υπουργός, να δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα σε όλη την Ελλάδα, προβλήματα, που δεν άγγιζε κανείς.
Να δουλεύει αποτελεσματικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, σεμνά και με σεβασμό όπως λέει και ο ίδιος απέναντι σε όλους.
Γιώργος Ναστούλης

brakenews.gr