Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Μοιράζουν υπουργεία στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα ονόματα που “παίζουν”

Μοιράζουν υπουργεία στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα ονόματα που “παίζουν” Το μικρό και ευέλικτο σχήμα το έχουμε ακούσει πολλές φορές στη μεταπολίτευση, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να το κάνει και πράξη εάν είναι ο νικητής των εκλογών και μάλιστα με αυτοδυναμία. Εάν λοιπόν έχουμε μια “καθαρόαιμη” κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τότε υπάρχουν πολλά υπουργεία που ήδη έχουν άνθρωπο που προορίζεται για το χαρτοφυλάκιό τους
Πηγές κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήδη δηλώνουν τη βεβαιότητά τους όχι μόνο για πρόσωπα, αλλά και για τα υπουργεία που θα... εξαφανιστούν σε μια νύχτα καθώς θεωρούνται ως υπουργεία που εξυπηρετούν παλαιοκομματικούς και μόνο σκοπούς.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχουν υπουργεία όπως το Αιγαίου και το Μακεδονίας-Θράκης, ενώ υπουργεία όπως το Τουρισμού και το Πολιτισμού θα ενοποιηθούν . Σε ότι αφορά μάλιστα στο Δημόσιας Τάξης φαίνεται να μπαίνει υπό την ομπρέλα του παλιού Εσωτερικών, να δημιουργείται δηλαδή μαζί με το σημερινό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ένα υπουργείο.

Κατά τα άλλα τις βασικές θέσης του κυβερνητικού συμβουλίου φαίνεται ότι καταλαμβάνουν γνωστά και βασικά στελέχη του κόμματος.
Έτσι ως αντιπρόεδρος αλλά και πιθανός υπουργός Οικονομικών ακούγεται ο Γ. Δραγασάκης. Για το υπουργείο Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα του κυρίου Γ. Σταθάκη, ενώ ο Ν. Κοτζιάς φέρεται ως υποψήφιος για το υπουργείο Εξωτερικών.
Για το υπερυπουργείο Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του Δ. Παπαδημούλη, ενώ του Π. Λαφαζάνη για το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.
Ο Κ. Τσουκαλάς φαίνεται ότι θα είναι ο νέος υπουργός Παιδείας, ενώ ο Θ. Δρίτσας φαίνεται να οδεύει προς το Άμυνας.
Τέλος για το υπουργείο Επικρατείας φαίνεται ότι οδεύει ο Ν. Παππάς, στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά για κάποιους είναι δεδομένα στην περίπτωση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, εάν όμως προκύψει ανάγκη συνεργασίας με άλλο κόμμα πολλά μπορούν να αλλάξουν... στη μοιρασιά.

newsit.gr