Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σημεία Συνέντευξης Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ & Ευρωβουλευτή στη ΝΕΡΙΤ


                         Σημεία Συνέντευξης στη ΝΕΡΙΤ


«Μια από τις μεγάλες αντιφάσεις της προεκλογικής περιόδου είναι ότι ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βορίδης και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας  χρησιμοποιούν την ακροδεξιά  ρητορεία της Μαρίν Λεπέν, ενώ αυτή τοποθετήθηκε δημοσίως πριν από λίγες ημέρες στηρίζοντας στις ελληνικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ»


Σχετικά με τις δηλώσεις Βορίδη ότι «Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τη χώρα στην Αριστερά» αλλά και τις θέσεις του πρωθυπουργού για την ιθαγένεια

Μια από τις μεγάλες αντιφάσεις της προεκλογικής περιόδου είναι ότι ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βορίδης και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας  χρησιμοποιούν την ακροδεξιά  ρητορεία της Μαρίν Λεπέν, ενώ αυτή τοποθετήθηκε δημοσίως πριν από λίγες ημέρες στηρίζοντας στις ελληνικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης σημείωσε ότι πατριώτες είναι αυτοί που ενώνουν την πατρίδα και δεν τη διαιρούν ή τη διχάζουν με εμφυλιοπολεμικές κορώνες, είτε από Αριστερά είτε από Δεξιά με μόνο στόχο το μικροκομματικό τους όφελος.

Για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

Η πρόταση που καταθέτουμε εμείς ως ΠΑΣΟΚ είναι: πρώτον κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να σταματήσει το παιχνίδι της δημαγωγίας. Δεύτερον στο θέμα του χρέους, να υπάρξει καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση στη βάση της συμφωνίας του 2012 μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος που πέτυχε με τους κόπους του ο ελληνικός λαός, ώστε να έχουμε μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση. Και με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις και στήριξη των δομών του κοινωνικού κράτους για τις πιο ευπαθείς ομάδες. Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για οριζόντια μείωση των φορολογικών συντελεστών που είτε αφορούν τις επιχειρήσεις, είτε τα φυσικά πρόσωπα, δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα όπου πρέπει να υπάρχει προοδευτικότητα στους συντελεστές σε σχέση με τις δυνατότητες του κάθε πολίτη να συνεισφέρει στα δημόσια έσοδα.