Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αυξημένο και στοχευμένο το ενδιαφέρον των tour operator της Νορβηγίας για την Πελοπόννησο

φωτογραφία-4.JPG
Ιδιαίτερα αυξημένο και στοχευμένο χαρακτήρισε το ενδιαφέρον των κορυφαίων tour operator της Νορβηγίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, από τον ίδιο, σε ειδική εκδήλωση στο Όσλο, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013.  
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ανέπτυξε τις 10 βασικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο Νορβηγός τουρίστας, εκθέτοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου ως διεθνή προορισμό.
«Με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μας καθιστούμε τον προορισμό της Πελοποννήσου εύκολα προσβάσιμο και αναγνωρίσιμο στη διεθνή αγορά του τουριστικού προϊόντος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «το βασικό στοιχείο, πάνω στο οποίο επενδύουμε ως Περιφέρεια, είναι η πιστοποιημένη ποιότητα παροχής υπηρεσιών, αλλά και προϊόντων, σε ανταγωνιστική σχέση ποιότητας – τιμής. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταστήσουμε ισχυρό το brand name «Πελοπόννησος»».  
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης, αλλά και στη στενή διασύνδεση της γαστρονομίας και του τουρισμού κάτω από την ομπρέλα του Πελοποννησιακού Συμφώνου Ποιότητας, το οποίο συστήνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί το βασικό εργαλείο και την απαραίτητη εγγύηση για τους tour operators προκειμένου να επενδύσουν στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου με ασφάλεια και προοπτική
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Ελλάδας στη Νορβηγία κ. Αντώνης Βλαβιανος, ο οποίος σημείωσε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί εξαιρετικό προορισμό και ότι παντρεύει ιδανικά τη μυθολογία με την ιστορία. Πρόσθεσε επίσης ότι από την Πελοπόννησο γεννήθηκε η σύγχρονη Ελλάδα. Τον Περιφερειάρχη συνόδευε στην αποστολή ο προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γκανάς Αριστοτέλης.