Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Eλένη Παπαγεωργόπουλου: «Δεν έχει πάρει χρήματα - Θα πεθάνουν από τύψεις πολιτική αγωγή και Μπουτάρης»

papageoropoulossyzygos
Την πολιτική αγωγή αλλά και τη σημερινή δημοτική Αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα το δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, «έδειξε» η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Ελένη σχετικά με τα όσα είπε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή: Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε η κ. Παπαγεωργοπούλου ποιους εννοούσε ο σύζυγός της όταν είπε ότι «κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» απάντησε: «Εννοούσε την πολιτική αγωγή και τη διοίκηση του Μπουτάρη».
Μάλιστα, η κ. Παπαγεωργοπούλου υποστήριξε ότι «κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη, εκτός από τον Μπουτάρη που είπε στο ότι η διοίκηση του Παπαγεωργόπουλου ήταν μια συμμορία».
Εκτός από το νυν δήμαρχο επίθεση εξαπέλυσε και στον πρώην ταμία του δήμου Π. Σαξώνη με βάση την κατάθεση του οποίου καταδικάστηκε ο Β.Παπαγεωργόπουλος. «Τον κοροϊδεύανε γιατί ήταν ατσαλάκωτος και προσπάθησαν να τον τσαλακώσουν. Δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει και πολύ. Δεν είπαμε και πολλά πράγματα. Μιλούσαμε με τα μάτια μας. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Όλα τα έκανε αυτός ο καταχραστής. Ούτε στα πιο φρικτά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πήγαινε στη φυλακή. Δεν ξέρω πως αποφασίζουν. Κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη», τόνισε.
Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του Β. Παπαγεωργόπουλου επισκέφθηκε τον πρώην δήμαρχο στις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται σε κελί με άλλα 10 άτομα και όπως δήλωσε συνομίλησε μαζί του. «Μου επέτρεψαν να του πάω κάποια πράγματα. Είμαστε συντετριμμένοι. Έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Του είπα να προσέχει τον εαυτό του γιατί είμαστε οι δύο μας. Είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε στα 40 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Κάθε ευθύνη του συζύγου της για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης αρνήθηκε λίγο αργότερα, η Ελένη Παπαγεωργοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας την έρευνα που εντόπισε 1 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της ως «κατάπτυστη».
«Η έρευνα που βρήκε 1 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του συζύγου μου ήταν κατάπτυστη, εγώ ως οδοντίατρος θα έκανα καλύτερη. Απολύτως νόμιμα ήταν τα χρήματα. Στα 12 χρόνια δημαρχίας του δηλώσαμε 2.14 εκατ. ευρώ επίσημα» υποστήριξε. "Δεν υπάρχει κανείς που δηλώνει τόσα. Και έχουμε φορολογηθεί για αυτά. Έχουν υπολογίσει δύο φορές τα λεφτά μας κατά λάθος. Μετά από μία πρόσθεση. Δεν υπήρχε τρύπα στα οικονομικά του δήμου, όλοι οι ισολογισμοί πέρασαν από τους ορκωτούς λογιστές, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο. Ρωτήστε τον δήμαρχο Αθηναίων, αν ελέγχει όλα τα εντάλματα. Χιλιάδες από αυτά φτάνουν στα γραφεία του δημάρχου κάθε μέρα. Και είναι αδύνατον να τα ελέγξει όλα."
Για τις δηλώσεις του τότε ταμία του Δήμου Παναγιώτη Σαξώνη ότι έδινε χρήματα στον γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και αυτός τα έδινε στον τότε δήμαρχο, η κ. Παπαγεωργοπούλου δήλωσε ότι «ο Σαξώνης μπορεί να λεει ό,τι θέλει δεν έχει φέρει ούτε έναν μάρτυρα ούτε τους έχει δει κανείς μαζί (σ.σ με το σύζυγό της).
«Βρισκόμαστε σε τραγική θέση. Δεν συμμετείχε καθόλου σε όσα γίνονταν, δεν ήταν η δουλειά του, δεν έφτανε τίποτε από αυτά τα χαρτιά στο δήμαρχο ούτε υπέγραφε ποτέ τίποτε. Τα οικονομικά που ήλεγχε έβαιναν καλώς. Ο Σαξώνης έκλεβε. Και ο ίδιος μπορεί να λέει ό, τι θέλει. Δεν έχει καμία στήριξη σε αυτά που λέει. Λέτε και ο Σαξώνης είναι η πηγή της αλήθειας. Θεωρητικά ο άνδρας μου είχε την ευθύνη. Αλλά όταν όλοι του έλεγαν ό, τι όλα βαίνουν καλώς και αυτό το επιβεβαίωναν εφορίες και ελεγκτικό Συνέδριο, Από πού να το φανταστεί (..) ο σύζυγός μου είναι διαμάντι, ο τιμιότερος άνθρωπος. Δεν υπάρχει τιμιότερος άνθρωπος από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.Έπεσε θύμα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαγεωργοπούλου.
Πρόσθεσε ότι όλοι οι ισολογισμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης ήταν πλήρως τακτοποιημένοι και πέρασαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναγνωρίζοντας ότι πιθανώς πέρασαν με πλαστά έγγραφα.
Yπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης και στον Μιχάλη Λεμούσια, ενώ ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον Παναγιώτη Σαξώνη.
ysterografa.gr