Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια κάθειρξη στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο!

Papageorgopoulos
Ένοχο έκρινε τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17.9 εκατ. ευρώ .στον δήμο Θεσσαλονίκης το δικαστήριο της συμπρωτεύουσας, επιβάλλοντάς του την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, χωρίς ελαφρυντικά.
Καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης εναντίον του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης «Δεν μπορεί ένας δημόσιος άρχοντας να αποφασίσει να κλέψει ξαφνικά το 1999. Το αδίκημα δεν είναι πρωτογενές. Η εγκληματική δράση Παπαγεωργόπουλου-Λεμούσια αποκλείει ότι έζησαν έντιμο βίο πριν από το αδίκημα της υπεξαίρεσης», είπε.Σύμφωνα με το σκεπτικό της έδρας, ο επί σειρά πολλών ετών δήμαρχος Θεσσαλονίκης “γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα, άφηνε όμως τον χειρισμό στον Μιχάλη Λεμούσια”.
Νωρίτερα, είχαν κριθεί ένοχοι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, ο Παναγιώτης Σαξώνης καθώς και δυο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γκόλας και Γιώργος Γκαϊτατζής.
Στο Λεμούσια, το δικαστήριο επέβαλε 18 χρόνια κάθειρξης, ενώ στο Σαξώνη επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Για τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν η επιβολή της ποινής των ισοβίων, ενώ ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης επικαλέστηκς ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο του.
Δηλώνω για ακόμη μια φορά ότι δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση. Κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις”, δήλωσε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου να του επιβάλλει την ποινή των ισοβίων, για να εισπράξει την απάντηση του προέδρου της έδρας, ο οποίος θέλοντας να στηρίξει την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, του είπε: «Πάντως όχι εμείς».
Την ίδια ώρα, φίλοι του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης οι οποίοι ήταν συγκεντρωνμένοι στην αίθουσα φώναζαν “αθώος”. Ο τέως δήμαρχος, μετά και την αγόρευση του εισαγγελέα που πρότεινε την ισόβια κάθειρξή του, βγήκε από την αίθουσα, υποβασταζόμενος από τη συζυγό του, έτοιμος να κλάψει.
Οι τρεις άνδρες συνοδεία αστυνομικής δύναμης και φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκαν στις φυλακές Διαβατών, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Αντίθετα για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.
Κατά τη μεταφορά του στις φυλακές ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης και «δεξί» χέρι του δημάρχου, Μ. Λεμούσιας δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Οδηγούμαστε στη ρωμαϊκή εποχή.»

ysterografa.gr - aytodioikisi.gr