Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πάρτι της Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου, 3-1 την Μπαρτσελόνα - Υπερηχητικός Ρονάλντο στη Βαρκελώνη

real
Η βασίλισσα της Ευρώπης ανάγκασε 90.000 Καταλανούς να υποκλιθούν. Η παρέα του Ρονάλντο έκανε πάρτι μέσα στο Καμπ Νου, νίκησε με 3-1 την Μπαρτσελόνα και πήρε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας. 2 γκολ σημείωσε ο Πορτογάλος που σκόραρε σε έκτο συνεχόμενο ματς στη Βαρκελώνη και ένα o Βαράν.
Τι κι αν είναι στο -16 στο πρωτάθλημα; Με όπλο τις αντεπιθέσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης έστησε πάρτι στο Καμπ Νου και με εντυπωσιακή νίκη με 3-1 ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα στο "σπίτι" της, σφραγίζοντας μετά το 1-1 του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" την πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey. Η Ρεάλ Μαδρίτης... έγινε Μπαρτσελόνα. Κάνοντας ένα εκπληκτικό ενενηντάλεπτο οι Μαδριλένοι πήραν μία μεγάλη νίκη και έδωσαν μία ηχηρή απάντηση σε όσους τους αμφισβήτησαν λόγω της μέτριας παρουσίας τους στο πρωτάθλημα.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που σκόραρε δύο φορές, επισκιάζοντας πλήρως τον εξαφανισμένο Λιονέλ Μέσι, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ραφαέλ Βαράν, που στο πρώτο ματς είχε κρατήσει όρθια την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Αλμπα στο 89' το γκολ της τιμής για τους μπλαουγκράνα. Σεβίλη ή Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι ο αντίπαλος της Ρεάλ στον μεγάλο τελικό.
Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό ο Μέσι έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει μετά από γύρισμα του Πέδρο.
Η Ρεάλ είχε κλείσει καλά τους χώρους και ο Ρονάλντο ήταν μόνιμη απειλή για την εστία του Πίντο. Στο 12ο λεπτό, ο Πορτογάλος απέφυγε εξαιρετικά τον Πικέ και ο Ισπανός στόπερ αναγκάστηκε να του κάνει πέναλτι. Ο Κριστιάνο σκόραρε για έκτο συνεχόμενο ματς στο Καμπ Νου και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.
Οι Καταλανοί έδειξαν την ίδια εικόνα με το ματς κόντρα στην Μίλαν. Δεν μπορούσαν να ανοίξουν την άμυνα των Μαδριλένων και στο πρώτο μέρος, πιο πιθανό έμοιαζε το 0-2 παρά το 1-1.
Μόνο η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι που πέρασε λίγο άουτ μπορεί να χαρακτηριστεί σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Ρόουρα. Η Ρεάλ διατήρησε το υπέρ της σκορ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Μαδριλένους να απειλούν με τον Κοεντράο και τους Καταλανούς να απαντούν με το σουτ του Μπουσκέτς.
Η Μπαρτσελόνα ανέβασε την πίεσή της, όμως η άμυνα της Ρεάλ ήταν σε εξαιρετική ημέρα. Από ένα κλέψιμο του Ράμος ξεκίνησε η αντεπίθεση του 57ου λεπτού με τον Ντι Μαρία να περνάει σαν... σταματημένο τον Πουγιόλ και να σουτάρει από καλή θέση αλλά ο Πίντο απέκρουσε. Ο Ρονάλντο ήταν εκεί που έπρεπε και με ψύχραιμο πλασέ άδωσε πρόωρο τέλος στον ημιτελικό.
Tο δεύτερο τέρμα του Πορτογάλου έκοψε τα πόδια των παικτών της Μπαρτελόνα και η Ρεάλ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο 68' ο καταπληκτικός Βαράν με άπιαστη κεφαλιά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του. Οι Καταλανοί στις εξέδρες μπορεί να τραγούδησαν τον ύμνο της Μπάρτσα όμως η βραδιά ανήκε αποκλειστικά στους Μαδριλένους.
Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής, στο 88' με τον Ζόρντι Άλμπα.
Μπαρτσελόνα (Ζόρντι Ρόουρα): Πίντο, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (73' Τιάγκο), Φάμπρεγκας (59' Βίγια), Ινιέστα, Πέδρο (70' Τέγιο), Μέσι.
Ρεάλ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεζ, Αρμπελόα,. Ράμος, Βαράν, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο (84' Εσιέν), Κεντίρα, Ντι Μαρία. Οζίλ (78' Πέπε), Κριστιάνο, Ιγκουαΐν (70' Καγιεχόν).