Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ούτε που... βράχηκε ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια, 2-0 τη Ξάνθη

Ξάνθη
Νικηφόρα πέρασε ο Ολυμπιακός από τα Πηγάδια, επικρατώντας 2-0 της Ξάνθης στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Μασάντο στο 29΄ και ο Τζιμπούρ στο 68' ήταν οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων», που αποσπάστηκαν 16 βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης και έβαλαν τέλος στο σερί τριών νικών των «ακριτών».

Ο Μίτσελ παρέταξε τους πρωταθλητές με αρκετές αλλαγές, με τον Λυκογιάννη να παίρνει τη θέση του Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Μανιάτη να επιστρέφει στα χαφ, αφήνοντας τα καθήκοντα του δεξιού μπακ στον Παπάζογλου, ενώ ο Σιόβας προτιμήθηκε αντί του Μανωλά ως παρτενέρ του Κοντρέρας.

Αρχικά ο Ολυμπιακός φάνηκε κάπως ασύνδετος, αλλά σταδιακά ανέβηκε και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 14΄ ο Φέισα έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Λοντίγκιν απέκρουσε και ο Τζιμπούρ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 29΄ ο Μασάντο εκτέλεσε απευθείας φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή και από πλάγια αριστερά, η μπάλα κατευθύνθηκε στην κλειστή γωνία του Λοντίγκιν ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της και δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τα ηνία και μετά το γκολ και είχαν ακόμη ένα καλό σουτ με τον Αμπντούν (36΄) που πέρασε άουτ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στη μάχη στις αρχές του β΄ μέρους και τον Μαρσελίνιο, σε μία προσπάθεια να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του, αλλά ήταν και πάλι ο Ολυμπιακός που πλησίασε το γκολ στο 61΄, μετά από ωραίο συνδυασμό του Λυκογιάννη με τον Αμπντούν και παράλληλο γύρισμα του νεαρού προς τον Βλαχοδήμο, την προβολή του οποίου όμως απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν.

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο ίδιος παίκτης στο 66΄, καθώς ο Αμπντούν τον έβγαλε απέναντι από τον Λοντίγκιν, ο οποίος όμως βγήκε στο όριο της περιοχής του και απέκρουσε με το σώμα. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι «σφράγισαν» τη νίκη τους στο 68΄, με τον Τζιμπούρ να πετυχαίνει το 17ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Προηγήθηκε νέα προσπάθεια του Βλαχοδήμου και απόκρουση του Λοντίγκιν, σουτ του Μανιάτη από πλάγια, ασταθής επέμβαση του τερματοφύλακα της Ξάνθης και ο Αλγερινός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Παϊτο (46΄ Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Μάνταλος, Σμιθ (71΄ Ράνος), Μαρίν, Ονουάτσι, Ντάνι (57΄ Μαρσελίνιο), Φλίσκας, Μπέρτος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγερι, Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Κοντρέρας, Σιόβας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (63΄ Γκρέκο), Βλαχοδήμος (79΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Τζιμπούρ (84΄ Μήτρογλου)
Newsroom ΔΟΛ