Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο Λυκουρέντζος απέναντι στους “διαδρομιστές”

Σε μείζον θέμα επιχειρήθηκε από τον συμπολιτευόμενο το ΠΑΣΟΚ Τύπο να αναδειχθεί η φημολογούμενη διαφωνία που είχαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και διευθυντής του Γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του «πρωινού καφέ» στη Συγγρού.
Σε μια εποχή κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα συνοχής, καθώς παρά τις προσπάθειες του νέου Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, η συσπείρωση του κόμματος δεν αυξάνει σε επίπεδα που να δημιουργούν αισιοδοξία για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, ήταν προφανής η προσπάθεια να δημιουργηθεί εσωκομματικό θέμα στη Νέα Δημοκρατία… εκεί που δεν υπάρχει.
Και αυτό, παρά την άμεση αντίδραση του Γιώργου Μουρούτη, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και έμπειρου περί των θεμάτων της επικοινωνίας, ο οποίος έσπευσε να σβήσει τη φωτιά, μερικές μόλις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.
Χθες, ήταν η σειρά του Ανδρέα Λυκουρέντζου να περάσει στην αντεπίθεση, και να κατηγορήσει όσους ανέδειξαν το θέμα, με τις διαστάσεις που του έδωσαν, αλλά και εκείνους που το διέρρευσαν, με τον τρόπο που το έκαναν, διαπιστώνοντας σε αμφότερες τις περιπτώσεις ξεκάθαρη πρόθεση να προκληθεί πολιτική ζημιά στη Νέα Δημοκρατία.
Στο στόχαστρο του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μπήκαν οι… διαδρομιστές, καθώς ο Ανδρέας Λυκουρέντζος κατανοεί ότι με το κόμμα να έχει εισέλθει στην τελική ευθεία της προεκλογικής μάχης, δεν υπάρχουν περιθώρια για παλινδρομήσεις.
Το δε σύστημα το οποίο διαχρονικά στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, αναζητεί απλώς αφορμές και ευκαιρίες, για να ενισχύσει έστω και εμμέσως την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποφύγει μιαν ιστορική εκλογική συντριβή.

statesmen.gr