Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ» - Πρόκριση από το... Καραϊσκάκη


Ολοταχώς για το νταμπλ οδεύει ο Ολυμπιακός, που χωρίς να βγάλει μάτια απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0) από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και σε συνδυασμό με το 1-0 υπέρ του στο Καραϊσκάκη πάει στον τελικό του Κυπέλλου εκεί που τον περιμένει ο Ατρόμητος.
Επειτα από ένα μέτριο ποιοτικά ματς που είχε όλες κι όλες τέσσερις φάσεις, ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε ποτέ από τον ΟΦΗ, που πίεσε λίγο στο φινάλε, αλλά δεν μπορούσε με ανάλογη απόδοση να απειλήσει τους Πειραιώτες.
Ετσι λοιπόν οι Κρητικοί θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη χρονιά για να προσπαθήσουν να βρεθούν σ' έναν τελικό για πρώτη φορά έπειτα από το 1990 (ΟΑΚΑ 4-2 ο Ολυμπιακός).
ΟΦΗ: Σαχσανίδης, Μπούρμπος, Πίτσος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Ζόρντι Λόπεθ, Κάλαϊτζιτς (83' Ουκάρ), Βερόν, Χόρχε Λόπεθ (73' Ζορμπάς), Παπουλή, Μάντζιος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (λ.τ. 64' Μακούν), Αμπντούν (85' Χολέμπας), Μιραλάς, Τζιμπούρ (90+2' Φουστέρ).

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν... έβγαλε μάτια σήμερα, ωστόσο, κατάφερε να πάρει την πρόκριση.  Ικανοποίηση υπάρχει και στους διοικούντες τον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Σάββας Θεοδωρίδης μοίρασε συγχαρητήρια στον Βαλβέρδε και τους παίκτες κι ευχήθηκε η ομάδα να κατακτήσει το νταμπλ.
Εβδομήντα οπαδοί του Ολυμπιακού αποθέωσαν την αποστολή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για την πρόκριση στον τελικό και φώναξαν συνθήματα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του που οδεύουν ολοταχώς προς το νταμπλ
Με το που έφτασε η αποστολή στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» γνώρισαν την αποθέωση, όπως και κατά την άφιξή τους στο Ηράκλειο και ζήτησαν την κατάκτηση του Κυπέλλου φωνάζοντας: «Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό».