Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ο ιδιωτικός τομέας εξοντώνεται ενώ δεν προχωρούν αποκρατικοποιήσειςκαι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Η οικονομία συρρικνώνεται γιατί δύο χρόνια δεν μειώνεται το έλλειμμα, η εμπιστοσύνη δεν αποκαθίσταται, γιατί ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζει να εξοντώνεται από την έλλειψη ρευστότητας και την υπερφορολόγηση. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν προχωρεί τις αποκρατικοποιήσεις, τις βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις γενναίες δομικές αλλαγές, που απαιτούνται για την ανάταξη της οικονομίας. Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να βαθαίνουν τον κύκλο της ύφεσης, αυξάνοντας την ανεργία και απομακρύνοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας».

Επίσης ο Δημήτρης Ζαφειριάδης,  δήλωσε: 
«Η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων, οφείλει να βάλει τέλος στο παιχνίδι λαϊκισμού γύρω από τους μισθούς στο δημόσιο τομέα. Γι’ αυτό αδιακρίτως και χωρίς να ανοιγοκλείνει παραθυράκια για συμβούλους και συνεργάτες υπουργών, πρέπει να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς».

Τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας  έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο κ. Βενιζέλος άρχισε την προεδρία του στο ΠΑΣΟΚ μιλώντας γενικά και αόριστα χωρίς καμία διάθεση ουσιαστικής αυτοκριτικής. Μπορεί να επαίρεται ότι πέτυχε τη «διαγραφή μέρους των χρεών» της χώρας, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να διαγράψει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του για την πορεία της Ελλάδας ως εδώ».