Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Θα κυνηγήσω μέχρι τέλους την αυτοδυναμία


Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Περίεργες «συμμαχίες» στις παρυφές του πολιτικού συστήματος με στόχο να μην υπάρξει αυτοδυναμία για τη ΝΔ, βλέπουν στη Λ. Συγγρού. «Αυτοδυναμία, όχι συγκυβέρνηση» είπε και χθες στα στελέχη του ο Αντ. Σαμαράς.
Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν οι συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ τα περίεργα όπως χαρακτηρίζονται από «γαλάζιους» βουλευτές σενάρια που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα για τις συμμαχίες που ζυμώνονται στις παρυφές του πολιτικού συστήματος προκειμένου να υπάρξει αποδυνάμωση του μηνύματος που θέλει να εκπέμψει ο κ. Σαμαράς για την ανάγκη να υπάρξει μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.
Το σκηνικό αυτό όπως πιστεύουν στη Λ. Συγγρού θα ενταθεί στην πορεία προς τις εκλογές και θα ενισχυθεί και μέσω μετρήσεων προκειμένου να περάσει το μήνυμα του «απόλυτου κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος» και να ευνοηθεί το σενάριο που εδώ και καιρό «παίζουν» κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ περί στήριξης Σαμαρά την επομένη των εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.
Οι εκτιμήσεις αυτές εντάσσονται στη γενικότερη ανησυχία που υπάρχει στο επιτελείο Σαμαρά για ενίσχυση των κομμάτων της αριστεράς αλλά και άλλων ακραίων φωνών κάτω από το... επιχείρημα: «όλοι το ίδιο είναι» που όπως πιστεύουν στο επιτελείο του καλλιεργείται σταδιακά σε μία περίοδο που το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αδύναμο, χωρίς πολιτική στόχευση και με μία ηγεσία που για τη ΝΔ είναι απλά η συνέχεια του Γιώργου Παπανδρέου.
Η αγωνία που εκφράζουν πολλοί βουλευτές είναι πως μέσα από αυτήν προσπάθεια που γίνεται για να αποδυναμωθεί το μήνυμα της αυτοδυναμίας, θα ενισχυθεί ταυτόχρονα η επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν τα κόμματα της αριστεράς και εσχάτως ο ΛΑΟΣ, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν περίπου... συμφωνήσει για την επομένη των εκλογών με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την αντίδραση των ψηφοφόρων πάνω από την κάλπη.
Ο κ. Σαμαράς πάντως εμφανίζεται αποφασισμένος να «κυνηγήσει» μέχρι τέλους το στόχο της αυτοδυναμίας κάτι το οποίο τόνισε και στα στελέχη των προεδρείων των ΝΟΔΕ Α’ Αθηνών απορρίπτοντας και πάλι τα σενάρια περί συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε και πάλι στα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και του παραεμπορίου για το κέντρο των Αθηνών επαναλαμβάνοντας τις αναφορές του για τη δράση των κουκουλοφόρων και την φράση: «θα τους κατεβάσω τις κουκούλες»...

real.gr